Όλο και πιο ακριβό το πρόγραμμα full self driving της Tesla

Όλο και πιο ακριβό το πρόγραμμα full self driving της Tesla

Ο Elon Musk ανακοίνωσε πως η τιμή του αυτόνομου συστήματος οδήγησης της Tesla αυξάνεται στα $12.000.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε μέσω Twitter πως η εταιρεία αυξάνει την τιμή του λογισμικού της πλήρως αυτόνομης οδήγησης (full self driving- FSD) στα $12.000.

Ο Musk έγραψε στο Twitter την Παρασκευή ότι η νέα τιμή, η οποία είναι ακριβότερη κατά $2.000, θα τεθεί σε ισχύ στις 17 Ιανουαρίου για πελάτες μόνο στις ΗΠΑ. Παράλληλα είπε πως η τιμή της μηνιαίας συνδρομής των $199 για το FSD θα αυξηθεί, καθώς το λογισμικό πλησιάζει πλέον στη φάση της ευρείας κυκλοφορίας. 

Η Tesla άρχισε να δοκιμάζει το FSD τον Οκτώβριο του 2020 -όταν η τιμή του ήταν $8.000- σε μια επιλεγμένη ομάδα πελατών. Λίγο αργότερα, η Tesla αύξησε την τιμή του FSD στα $10.000 δολάρια. Το λογισμικό δεν καθιστά τα οχήματα της Tesla 100% αυτόνομα. Ο ίδιος ο Μusk είπε ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων της εταιρείας τους που έχουν το συγκεκριμένο λογισμικό, θα μπορούν να απολαμβάνουν την αυτόνομη οδήγηση σε συγκεκριμένες διαδρομές, αλλά πάντα θα πρέπει να είναι παρόντες και σε εγρήγορση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Νέα Υόρκη νίκησε το σύστημα Full Self Driving της Tesla [video]

Τον Σεπτέμβριο, η Tesla έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους οδηγούς να κατεβάσουν τη νέα έκδοση του FSD στο αυτοκίνητό τους, θέτοντας ως προϋπόθεση ο οδηγός να έχει έναν «καλό βαθμό ασφαλείας στην οδήγησή του», κάτι που γίνεται με τον έλεγχο παραμέτρων που προφανώς έχει καταγράψει το κάθε αυτοκίνητο. Η Tesla καθορίζει τη βαθμολογία ασφαλείας χρησιμοποιώντας πέντε κριτήρια που εκτιμούν «την πιθανότητα ο τρόπος οδήγησης να εγκυμονεί περισσότερες πιθανότητες εμπλοκής σε μελλοντικό ατύχημα».

Ο Μusk έχει υποσχεθεί μια ευρύτερη κυκλοφορία του FSD της Tesla εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2018 είχε πει ότι η πολυαναμενόμενη αναβαθμισμένη έκδοση του FSD θα άρχιζε να κυκλοφορεί εκείνο το καλοκαίρι και στη συνέχεια προέβλεψε πως το 2019 θα υπήρχαν πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα με το λογισμικό της πλήρως αυτόνομης οδήγησης.

Αυτές οι ημερομηνίες ήρθαν και παρήλθαν, αλλά το FSD της Tesla παραμένει «κλειδωμένο» και διαθέσιμο μόνον σε μερικούς πελάτες της εταιρείας. Την ίδια στιγμή, γερουσιαστές των ΗΠΑ έχουν ζητήσει από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο η Tesla εμπορευόταν το λογισμικό, κατηγορώντας την για «παραπλανητικές και αθέμιτες πρακτικές».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube