NVIDIA GeForce NOW, η επόμενη ημέρα στην in-car ψυχαγωγία [video]

NVIDIA GeForce NOW, η επόμενη ημέρα στην in-car ψυχαγωγία [video]

Η NVIDIA αποκάλυψε την επέκταση της cloud gaming πλατφόρμας της, GeForce NOW, η οποία φιλοδοξεί να θέσει νέα δεδομένα στη ψυχαγωγία εντός του αυτοκινήτου. Είτε αυτό βρίσκεται σταθμευμένο, είτε εν κινήσει.

Αυτό που ξεκίνησε η Tesla, με παιχνίδια στη μεγάλη οθόνη του infotainment για να σκοτώνει την ώρα του ο οδηγός όσο το αυτοκίνητο φορτίζει, έρχεται να περάσει σε μία νέα διάσταση, από τους επαγγελματίες του είδους.

Με τη νέα, cloud gaming πλατφόρμα GeForce NOW, η NVIDIA καταφέρνει να φέρει στο αυτοκίνητο περισσότερους από 1.500 τίτλους παιχνιδιών, εκ των οποίων η πλειοψηφία (πάνω από 1.000) παίζεται με κανονικό χειριστήριο.

Και δεν μιλάμε για απλά παιχνίδια που μπορεί κανείς να παίξει και στο κινητό του αλλά για κορυφαίους τίτλους, όπως τα A Plague Tale: Requiem, The Witcher 3: Wild Hunt και Cyberpunk 2077, απευθείας από το Steam, το Epic Games Store, το EA app, τη Ubisoft και το GOG.com.

Η νέα αυτή εμπειρία δεν αφορά μόνο τους μπροστινούς επιβάτες αλλά και τους πίσω, χάρη σε οθόνες που μπορούν να τοποθετηθούν στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων. Το GeForce NOW προσφέρει μια πλήρη εμπειρία παιχνιδιού, ανάλογη με αυτή που θα απολάμβανε κανείς στον υπολογιστή του. Μπορεί να τρέξει σε infotainment που βασίζονται στο λειτουργικό Android (ή μέσω browser) εγκαθιστώντας μία εφαρμογή από την οποία επιλέγει κανείς και παίζει το παιχνίδι της αρεσκείας του. 

Φυσικά, για λόγους ασφαλείας, η πρόσβαση στα παιχνίδια επιτρέπεται μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο. Για παράδειγμα όσο ο οδηγός περιμένει να πάρει τα παιδιά του ή φορτίζει. Για τα πίσω καθίσματα βέβαια δεν ισχύει αυτός ο περιορισμός, αφού όσοι κάθονται σε αυτά μπορούν να παίξουν οποιαδήποτε στιγμή στο δρόμο. Σημαντικό είναι μάλιστα και το low-latency που εξασφαλίζει η cloud αυτή πλατφόρμα, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η εμπειρία της χρήσης. 

Αναφορικά με τις εταιρίες που θα έχουν αρχικά πρόσβαση στο NVIDIA GeForce NOW, είναι οι Polestar, Hyundai, Kia, Genesis και BYD. Το σημαντικό μάλιστα είναι πως η εφαρμογή αυτή δεν χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό για να τρέξει στα τελευταία μοντέλα τους. Με τον καιρό αναμένεται πως και άλλοι κατασκευαστές θα υιοθετήσουν αυτή την πλατφόρμα. NVIDIA GeForce NOW

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Stella Li Αντιπρόεδρος της BYD και Διευθύνων Σύμβουλος της BYD America, «είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη τεχνολογία, άνεση, σχεδιασμό από την BYD και τώρα την τελευταία λέξη στο gaming μέσω της υψηλής απόδοσης υπηρεσίας cloud gaming NVIDIA GeForce NOW. Η εμπειρία της οδήγησης των αυτοκινήτων μας γίνεται όλο και πιο εξελιγμένη, διασκεδαστική και βιώσιμη».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube