To monocoque πλαίσιο της νέας Lamborghini LB744 [video]

To monocoque πλαίσιο της νέας Lamborghini LB744 [video]

H Lamborghini παρουσίασε το monocoque πλαίσιο από ανθρακόνημα της νέας LB744 που είναι 10% ελαφρύτερο και 25% πιο άκαμπτο από αυτό της Aventador.

Λίγο πριν από την παρουσίασή της που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Lamborghini αποκάλυψε το monocoque του νέου plug-in υβριδικού της σούπερκαρ.

Όπως θα περίμενε κανείς, είναι αποκλειστικά κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και η ιταλική εταιρεία το ονομάζει «monofuselage». Σε σχέση με το monocoque της Aventador είναι 10% πιο ελαφρύ και κατά 25% πιο άκαμπτο.

Lamborghini LB744

Παράλληλα, η Lamborghini ισχυρίζεται ότι η LB744 θα είναι το πρώτο σούπερκαρ του οποίου το εμπρός μέρος θα είναι εξ ολοκλήρου δομικά κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, γεγονός που βοηθά στη μείωση του βάρους αλλά και στην ασφάλεια. Συγκεκριμένα, το ανθρακόνημα στο εμπρός τμήμα της μπορεί να απορροφήσει διπλάσια ενέργεια από τη μεταλλική κατασκευή που χρησιμοποιεί η Aventador Ultimae.

Στο πίσω μέρος, η LB744 χρησιμοποιεί κράμα αλουμινίου υψηλής αντοχής με δύο εσοχές που φιλοξενούν τον πύργο στήριξης αμορτισέρ και την ανάρτηση του συστήματος κινητήρα-κιβωτίου. Οι τελευταίες, είναι ενσωματωμένες σε ένα εξάρτημα για μείωση βάρους και αύξηση της ακαμψίας.

Lamborghini LB744

Θυμίζουμε ότι ο διάδοχος της Aventador θα έχει τοποθετημένο στο κέντρο έναν ολοκαίνουργιο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 lt. Η ισχύς του θα φθάνει τους 813 PS στις 9.250 rpm, θα έχει κόφτη στις 9.500 rpm και θα αποδίδει 725 Nm ροπής στις 6.750 rpm. Το θερμικό μοτέρ θα στέλνει την ισχύ του αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, ενώ την ίδια στιγμή δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα κινούν τον εμπρός άξονα.

Πίσω από τον V12 βρίσκεται εγκάρσια τοποθετημένο το νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και πάνω από αυτό συναντάμε ένα τρίτο ηλεκτρικό μοτέρ. Το τελευταίο μπορεί να εκκινήσει το θερμικό μοτέρ ή να προσφέρει περισσότερη ισχύ στον πίσω άξονα.

Η Lamborghini υπόσχεται ότι το plug-in υβριδικό σύστημα του διαδόχου της Aventador θα αποδίδει συνδυαστικά 1.000 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube