Mία Mercedes-AMG GT 63 S γυρνάει στην πίστα χωρίς οδηγό! [video]

Mία Mercedes-AMG GT 63 S γυρνάει στην πίστα χωρίς οδηγό! [video]

Σε μια κίνηση επίδειξης της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, η Mercedes-ΑMG δημοσίευσε βίντεο μιας GT 63 S να γυρνάει στην πίστα χωρίς την βοήθεια του οδηγού.

Mercedes-AMG GT 63 S

Τι συμβαίνει όταν η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Μercedes-Benz πέφτει στα χέρια του αγωνιστικού παρακλαδιού της; Το αποτέλεσμα είναι μια Mercedes-AMG GT 63 S να γυρνάει μόνη της στην πίστα χωρίς καμία επέμβαση από τον οδηγό.

Ο Γερμανός κατασκευαστής δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο η 4θυρη μπερλίνα της AMG επιταχύνει, φρενάρει και στρίβει ακολουθώντας ταυτόχρονα την αγωνιστική γραμμή, μόνο με τη χρήση της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Μπορεί η ταχύτητα του να ήταν περιορισμένη στα 170 km/h αλλά σίγουρα θέλει γερά νεύρα για να κάθεσαι πίσω από το τιμόνι και να βλέπεις το αυτοκίνητο να φέρνει εις πέρας όλη την δουλειά στην πίστα μόνο του!

Mercedes-AMG GT 63 S

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη GT 63 S αποτελεί πρωτότυπο δοκιμών εξέλιξης και δύσκολα θα δούμε την αυτόνομη οδήγηση να εφαρμόζεται σε περιβάλλον πίστας στο άμεσο μέλλον. Το βίντεο αυτό ωστόσο, είναι μια καλή επίδειξη των ικανοτήτων που έχει αποκτήσει πλέον η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, βάζοντας μας σε σκέψεις για το που θα οδηγήσουν μελλοντικά τα αυτοκίνητα παραγωγής όλες αυτές οι τεχνολογικές καινοτομίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube