Mercedes-Benz MBUX Hyperscreen, ταμπλό που γίνεται ολόκληρο οθόνη! [video]

Mercedes-Benz MBUX Hyperscreen, ταμπλό που γίνεται ολόκληρο οθόνη! [video]

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει την MBUX Hyperscreen, μια εξέλιξη του συστήματος MBUX. θα κάνει πρεμιέρα στην EQS και διαθέτει οθόνη περίπου 1,50 m, καλύπτοντας όλο το πλάτος του ταμπλό για να χρησιμοποιείται και από τον συνοδηγό!

Οι οθόνες καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο στη ζωή και στα αυτοκίνητά μας. Κάτι που είναι απίθανο να αντιστραφεί με την εξέλιξη του συστήματος MBUX που παρουσίασε η Mercedes-Benz. Ονομάζεται Hyperscreen και καταλαμβάνει το εντυπωσιακό πλάτος των 1,41 m. Προβλέπει δε και την παραμικρή από τις επιθυμίες σου, χάρη στη νέα τεχνολογία πρόβλεψης.

Η Mercedes-Benz μας διαβεβαιώνει ότι δεν έχει εγκαταστήσει μια τεράστια τηλεόραση στην 100% ηλεκτρική μπερλίνα της, την EQS. Ωστόσο, το ελαφρώς καμπύλο infotainment εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό, ενσωματώνοντας μάλιστα και τους στρογγυλούς αεραγωγούς στα άκρα του. Η Hyperscreen δεν είναι ένα ενιαίο πάνελ, αλλά πολλές οθόνες OLED ενωμένες μεταξύ τους.

Mercedes-Benz Hyperscreen

Αυτή η τεχνολογία, όπως λένε στην Daimler, παρέχει καλύτερη φωτεινότητα και υψηλό επίπεδο αντίθεσης. Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz έχουν επίσης ενσωματώσει δώδεκα απτικές ζώνες για να παρέχει το σύστημα μια επισκόπηση μόλις ο χρήστης επιλέξει μια λειτουργία. Ο οδηγός δε, μπορεί να χρησιμοποιεί όργανα με τη συμβατική μορφή τους, με τη βελόνα όμως να αντικαθίσταται από ένα «σπαθί λέιζερ» μέσα σε γυάλινο φακό.

Οι συνοδηγός διαθέτει κι αυτός οθόνη με τα δικά του χειριστήρια. Έχει πρόσβαση στην πλοήγηση, στις λειτουργίες πολυμέσων, αλλά μπορεί επίσης να παρακολουθήσει video που δεν μπορεί να βλέπει ο οδηγός. Στην περίπτωση που στο κάθισμα του συνοδηγού δεν κάθεται κάποιος, η οθόνη δεν θα δείχνει τίποτα άλλο από αστέρια ή κάποιο από τα επτά προφίλ που μπορείς να αποθηκεύσεις για να εξατομικεύσεις το περιεχόμενο.

Mercedes-Benz Hyperscreen

Οι περισσότερες από τις πιο κοινές λειτουργίες είναι άμεσα προσβάσιμες: Mουσική, τηλέφωνο ή πλοήγηση, με την τελευταία να βρίσκεται πάντα στο κέντρο της οθόνης. Οι άλλες λειτουργίες μπορούν να προσφερθούν αυτόματα από το σύστημα που αναγνωρίζει τη συνάφεια ή τις συνήθειες των χρηστών. Στην πραγματικότητα, το σύστημα EQS MBUX δεν προβλέπει μόνο κάθε επιθυμία των επιβατών, και ιδιαίτερα εκείνων του οδηγού. Μαθαίνει από τις συνήθειες των διαφορετικών χρηστών: Μια τακτική κλήση, με την πάροδο του χρόνου, θα προσφέρεται πριν καν το σκεφτείς, μια τακτικά χρησιμοποιούμενη λειτουργία θα ενσωματωθεί σε μια ρουτίνα, εμπόδια στο δρόμο που απαιτούν τη λειτουργία «Vehicle Lift-Up» θα καταγράφονται χάρη στο GPS στη μνήμη του συστήματος. Έτσι θα αυξηθεί αυτόματα το ύψος της EQS από το έδαφος, όταν πλησιάζει σε ένα σαμαράκι ή στην ανώμαλη είσοδο ενός γκαράζ.

Η νέα Hyperscreen θα εγκαινιαστεί για τη Mercedes-Benz από την EQS. Μια 100% ηλεκτρική λιμουζίνα που θα έρθει αντιμέτωπη στην αγορά με το Tesla Model S, άλλα και την Porsche Taycan. Η EQS, που θα φορά μπαταρία 110 kWh και θα έχει ονομαστική αυτονομία 700 km, θα λανσαριστεί εμπορικά το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube