Mercedes-Benz: Αυτόνομο σύστημα drift για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Mercedes-Benz: Αυτόνομο σύστημα drift για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Η Mercedes-Benz πάει ένα βήμα παρακάτω τόσο την αυτόνομη οδήγηση όσο και την λειτουργία drift mode, υποστηρίζοντας πως μπορεί να συνδυάσει τα δύο αυτά χαρακτηριστικά σε μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα...

Το drift mode που πλέον έχει εισχωρήσει για τα καλά στην αυτοκινητοβιομηχανία και μας έχει δώσει πολλές αξιόλογες προτάσεις, μπορεί να περάσει και στα ηλεκτρικά μοντέλα και αυτό είναι μάλλον κάτι που γίνεται πιο εύκολα από ό,τι συμβαίνει στα συμβατικά. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα του Joerg Bartels, επικεφαλής ανάπτυξης οχημάτων της Mercedes-Benz.

Ο Bartels ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη του Αυστραλιανού περιοδικού CarSales και υποστήριξε πως η αυτόνομη λειτουργία drift mode έχει μεγάλες πιθανότητες να ενσωματωθεί σε ένα ηλεκτρικό όχημα λόγω της απλότητας της μετάδοσης, με την Mercedes-Benz να έχει ήδη δουλέψει πάνω σε αυτό. Εντούτοις παραδέχτηκε πως αυτό το χαρακτηριστικό δεν έχει μεγάλη χρησιμότητα και γίνεται περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού, είναι όμως ένα στοιχείο που μπορεί να εκμεταλλευθεί κάποιος τόσο στις συζητήσεις με την παρέα του όσο και κατά την οδήγηση σε πίστα.  

Vision AMG

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που μας απασχολεί κάτι τέτοιο, με την Toyota συγκεκριμένα να έχει ήδη αναπτύξει ένα τέτοιο σύστημα αυτόνομου drift από τον Φεβρουάριο.

Η διαφορά ωστόσο τώρα είναι πως η Mercedes-Benz σκέφτεται σοβαρά να το εγκαταστήσει σε κάποιο μελλοντικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πιθανότατα στις εκδόσεις AMG των EQS ή σε ένα μοντέλο που θα βασιστεί στο Vision AMG που είδαμε νωρίτερα φέτος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube