H Toyota λανσάρει το... αυτόνομο drift! [video]

H Toyota λανσάρει το... αυτόνομο drift! [video]

Δείτε μια Toyota Supra να πηγαίνει με το πλάι μέσα στην πίστα χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες της αυτόνομης οδήγησης!

Όταν ακούμε τον όρο «αυτόνομη οδήγηση» οι περισσότεροι φανταζόμαστε ένα αυτοκίνητο που κινείται ράθυμα σε ένα δρόμο, ακολουθώντας τα όρια ταχύτητας, δίχως απότομες επιταχύνσεις ή επιβραδύνσεις.

Οι πολέμιοι μάλιστα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, λένε πως αυτή θα αφαιρέσει μελλοντικά τη χαρά της οδήγησης, με τα αυτοκίνητα να χάνουν κάθε έννοια του σπορτίφ χαρακτήρα τους. Και κάπου εδώ έρχεται η Toyota, η οποία βάλθηκε να καταρρίψει όλα αυτά τα επιχειρήματα με ένα μοναδικό τρόπο και να μας εκπλήξει ευχάριστα για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια. 

supra1

Οι Ιάπωνες λοιπόν έβαλαν στην πίστα μια Toyota Supra και την άφησαν να κάνει... drift αυτόνομα, χωρίς να παρεμβαίνει στα πηδάλια ο οδηγός, ανάμεσα σε εμπόδια, κάτι που ομολογουμένως είναι πρωτοποριακό.

Για να το πετύχει αυτό η Toyota συνεργάστηκε με το Dynamic Design Lab στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για μια σειρά παρεμβάσεων στο αυτοκίνητο που διαφοροποίησε τα χαρακτηριστικά του και τον προγραμματισμό του κινητήρα αλλά και των αναρτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Toyota GR Supra

Έτσι η Supra απέκτησε ένα νέο επί της ουσίας λογισμικό που υπολογίζει σε κλάσματα του δευτερολέπτου την ολίσθηση στο βρεγμένο οδόστρωμα και στη συνέχεια με τις κατάλληλες παρεμβάσεις διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο βρεγμένο οδόστρωμα του Thunderhill Raceway, με εντυπωσιακό τρόπο και άφθονες θεαματικές πλαγιολισθήσεις. Και όλα αυτά δίχως την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα. 

supra2

Ο στόχος της Toyota δεν είναι να φτιάξει ένα «τηλεκατευθυνόμενο αγωνιστικό», αλλά χρησιμοποιώντας τις προηγμένες αυτές τεχνολογίες, να μεγιστοποιήσει την ασφάλεια. Έτσι ο οδηγός θα μπορεί να είναι παρών αλλά σε κρίσιμες στιγμές το λογισμικό που θα είναι «εξοπλισμένο» με τα αντανακλαστικά ενός έμπειρου οδηγού αγώνων, θα μπορεί να παρεμβαίνει και να βοηθά τον οδηγό στη διαχείριση της όποιας δύσκολης κατάστασης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube