Η Volvo ανοίγει νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού στη Σουηδία

Η Volvo ανοίγει νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού στη Σουηδία

Η Volvo προχωρά σε μία σημαντική επένδυση, εγκαινιάζοντας ένα νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Volvo_new_state-of-the-art_software_testing_centre_in_Sweden

Η Volvo, πέρα από τα μοντέλα και το στόλο της, προχωρά σε συνολικές αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεών της, με σκοπό να προσφέρει ακόμα πιο premium υπηρεσίες στους υποψήφιους πελάτες της.

Η νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo διαθέτει hardware με πρωτοποριακό design, αλλά και εξαιρετικά προηγμένο software που καθορίζει όλη τη λειτουργία τους, όπως η ναυαρχίδα των SUV της εταιρείας, το EX90 και το μικρό SUV των Σουδών, το EX30. Τα μοντέλα αυτά υποστηρίζουν over-the-air (ΟΤΑ) αναβαθμίσεις, οι οποίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα βελτιώνουν το λογισμικό τους.

Η επένδυση της Volvo για το υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια σουηδικές κορόνες

Volvo new state of the art software testing centre in Sweden

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Volvo επενδύει συνεχώς στην εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού και στις δοκιμές του. Σήμερα λοιπόν έφτασε η ώρα να αποκαλύψει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της έως τώρα: ένα νέο, υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, που ενισχύει τη δυναμικότητά της στις δοκιμές ενσωματωμένου λογισμικού σε όλα τα επίπεδα.

Η νέα εγκατάσταση της Volvo έχει έκταση 22.000 τ.μ. αντιπροσωπεύοντας μία αρχική επένδυση 300 εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων (SEK), περίπου 25,5 εκατομμύρια ευρώ, αποτελώντας τη νέα ναυαρχίδα στο δίκτυο των μηχανολογικών κέντρων και των κόμβων τεχνολογίας της Volvo ανά τον κόσμο. Η εταιρεία διαθέτει επίσης κέντρα δοκιμών λογισμικού στο Λουντ, στη Σουηδία, και στη Σαγκάη, στην Κίνα. Ωστόσο, οι νέες εγκαταστάσεις στο Γκέτεμποργκ είναι μακράν οι μεγαλύτερες από πλευράς μεγέθους και δυναμικότητας.

Το Volvo του μέλλοντος είναι αμιγώς ηλεκτρικό, διατίθεται όλο και περισσότερο online, βασίζεται σε εξαιρετικά προηγμένους κεντρικούς υπολογιστές, οι οποίοι τρέχουν λογισμικό που αναπτύχθηκε εσωτερικά και βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου χάρη σε τακτικές, ασύρματες ΟΤΑ αναβαθμίσεις λογισμικού.

Volvo EX30

Αυτό καθιστά την εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού και τις σχετικές δοκιμές σημαντικά στοιχεία για την επίτευξη των στρατηγικών φιλοδοξιών, όπως το να είναι η Volvo ηγετική δύναμη στον κλάδο σε επίπεδο τεχνολογίας. Οι Σουηδοί άλλωστε έχουν εκφράσει τις προθέσεις τους για στόλο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030.

«Αυτές οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν τον κόμβο για τις παγκόσμιες δοκιμές λογισμικού και την επικύρωσή τους», λέει ο Anders Bell, επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Volvo Cars παγκοσμίως. «Προγραμματιστές από όλα τα μηχανολογικά κέντρα μας ανά τον κόσμο μπορούν εδώ να διεξάγουν απομακρυσμένες δοκιμές λογισμικού, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο. Πιστεύω ακράδαντα ότι με αυτό το νέο κέντρο δοκιμών θέτουμε ένα νέο πρότυπο στον κλάδο της αυτοκίνησης».

Στο νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού θα απασχολούνται αρχικά 100 άτομα, που αναμένεται να ανέλθουν σε 300 όταν το κέντρο λειτουργήσει με την πλήρη δυναμικότητά του. Oι εγκαταστάσεις αναμένεται να στεγάσουν περίπου 500 πλατφόρμες και ψηφιακά περιβάλλοντα δοκιμών, από 200 που φιλοξενούν αυτή τη στιγμή.

Volvo EX90

Το κέντρο στο Γκέτεμποργκ θα συνεργάζεται στενά με τα άλλα μηχανολογικά κέντρα της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, που διατηρούν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη λογισμικού. Τον περασμένο μήνα η Volvo εγκατέστησε έναν νέο Κόμβο Τεχνολογίας στη Σιγκαπούρη, ενώ τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε τα σχέδιά της για ακόμη έναν Κόμβο Τεχνολογίας που θα ειδικεύεται σε λογισμικό, στην Κρακοβία της Πολωνίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube