Η Ford θέλει να βάλει τροχούς από αναθρακονήματα στα SUV και τα pickup της!

Η Ford θέλει να βάλει τροχούς από αναθρακονήματα στα SUV και τα pickup της!

Οι πελάτες μας είναι έτοιμοι να πληρώσουν για καινοτόμες τεχνολογίες, λέει η Ford. 

Η Ford ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που ανέπτυξε τεχνολογία τροχών από ανθρακονήματα στα σπορ αυτοκίνητά της για να βοηθήσει στη μείωση του βάρους και της μη αναρτώμενης μάζας. Τώρα θέλει να διερευνήσει την επέκταση αυτής της τεχνολογίας και σε άλλους τύπους οχημάτων.

Μιλώντας στο CarExpert σε μια πρόσφατη εκδήλωση για το Ford Ranger Raptor, ο διευθυντής της Ford Performance, Ali Jammoul, είπε ότι η Ford ερευνά πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να περάσει στα SUV και τα pickup της.

«Μπορούμε πραγματικά να μεταφέρουμε αυτήν την τεχνολογία στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Και νομίζω ότι πρέπει να πειραματιστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε ο Jammoul. «Οι πελάτες μας είναι έτοιμοι να πληρώσουν γιατί τους αρέσει να έχουν στο αυτοκίνητό τους καινοτόμα τεχνολογία», συμπλήρωσε. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε το Ford Ranger Raptor [video]

Η Ford, μαζί με αρκετούς άλλους κατασκευαστές, προμηθεύονται επί του παρόντος ανάλογους τροχούς από τον αυστραλιανό κατασκευαστή Carbon Revolution.

Με τους κατασκευαστές να κυνηγούν και το τελευταίο γραμμάριο για την εξοικονόμηση βάρους χωρίς όμως να επηρεάζουν την απόδοση των αυτοκινήτων, οι τροχοί από ανθρακονήματα αναμένεται να αποκτήσουν μια ευρεία χρήση στα ηλεκτρικά οχήματα όπου κάθε γραμμάριο βάρους που εξοικονομείται μεταφράζεται σε μεγαλύτερη αυτονομία.

Η Bentley παρουσίασε πρόσφατα μια επιλογή για τέτοιους τροχούς για την Bentayga, που παράγονται από την Bucci Composites, επιλογή που εξοικονομεί 24 kg από τη μη αναρτημένη μάζα του οχήματος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube