H VW παρουσίασε το ρομπότ-φορτιστή για τα EV της

H VW παρουσίασε το ρομπότ-φορτιστή για τα EV της

Το ρομπότ λειτουργεί εντελώς αυτόνομα όντας σε συνεχή επικοινωνία με το αυτοκίνητο. 

Η VW παρουσίασε έναν αυτόνομο φορτιστή-ρομπότ που δημιουργεί νέα δεδομένα στη φόρτιση της μπαταρίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Το ρομπότ (δημιουργία της VW Group Components) είναι σε επικοινωνία με το αυτοκίνητο και έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει το EV όπου αυτό είναι σταθμευμένο, να ανοίξει τη θύρα φόρτισης και να συνδέσει το καλώδιο, δίχως την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση. 

Στη συνέχεια, αφού αφήσει τη μονάδα φόρτισης δίπλα στο αυτοκίνητο, μπορεί να πάρει μια άλλη και να τη συνδέσει με την ίδια διαδικασία σε ένα άλλο αυτοκίνητο. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία το ρομπότ συλλέγει τις κινητές μονάδες αποθήκευσης ενέργειας και τις μεταφέρει σε ένα κεντρικό σταθμό όπου αυτές θα επαναφορτιστούν για να είναι έτοιμες για μια νέα χρήση. 

vw

Για να πραγματοποιήσει όλα τα παραπάνω, το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με κάμερες, λέιζερ και αισθητήρες που του επιτρέπουν όχι μόνον να φορτίζει ένα σταθμευμένο EV, αλλά και να κυκλοφορεί σε χώρους στάθμευσης αποφεύγοντας εμπόδια.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως το ρομπότ δεν φορτίζει πλήρως την μπαταρία ενός EV, αλλά την «αναζωογονεί», καθώς μπορεί να δώσει ισχύ φόρτισης με ρεύμα DC έως και 50 kW.

Έτσι αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ο οδηγός παρκάρει σε χώρους όπου δεν υπάρχει φορτιστής μόνιμα εγκατεστημένος. 

Ο οδηγός λοιπόν μπορεί να καλέσει το αυτοκινούμενο ρομπότ μέσα από μια ειδική εφαρμογή στο smartphone του και αυτό θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube