H Volkswagen ανανεώνει εκ βάθρων το λογισμικό των ID μοντέλων της

H Volkswagen ανανεώνει εκ βάθρων το λογισμικό των ID μοντέλων της

Η νέα over-the-air ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη από τον Απρίλιο, με την Volkswagen να την περιγράφει ως «ένα μεγάλο λίφτινγκ λογισμικού».

Η Volkswagen θα παρουσιάσει μια νέα over-the-air ενημέρωση που περιγράφεται ως «ένα μεγάλο λίφτινγκ λογισμικού», προκειμένου να βελτιώσει και να εισαγάγει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά στην γκάμα των ID μοντέλων της.

Μερικές από τις σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνουν νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, βελτιωμένη λειτουργία των φωνητικών εντολών, ταχύτερη φόρτιση για ορισμένα μοντέλα και μια νέα έξυπνη εφαρμογή σχεδιασμού e-route.

Αναβαθμίσεις θα γίνουν επίσης στο σύστημα infotainment της γκάμας που θα στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν από την αρχική κυκλοφορία του Volkswagen ID.3.  

DEITE AKOMH Test drive: Volkswagen ID.4 1st [video]

Θα εισαχθεί επίσης μια λειτουργία υποβοήθησης στάθμευσης και μια λειτουργία μνήμης που θα μπορεί να θυμάται συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης, όπως ένα γκαράζ. Ο έξυπνος σχεδιασμός e-route θα επιτρέψει βελτιωμένη πλοήγηση διαδρομής σε μεγάλες διαδρομές και η Volkswagen την περιέγραψε ως μια «βασική λειτουργία» που έχει «βελτιωθεί εκ βάθρων».

Η Volkswagen λέει ότι λαμβάνει υπόψη της τα δεδομένα κίνησης και εμποδίων και ότι σχεδιάζει αυτόματα την πιο αποτελεσματική πρόσβαση στο σημείο φόρτισης για το ταξίδι, συνυπολογίζοντας και την ταχύτητα φόρτισης.

Εν τω μεταξύ, τα μοντέλα ID με μπαταρία 77 kWh και εγκατεστημένο λογισμικό 3.0 θα μπορούν να φορτίζουν με ρυθμό 135 kW, κάτι που είναι μια μικρή βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μέγιστο των 125 kW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen ID.3 58 kWh

Η Volkswagen ισχυρίζεται ότι αυτό οφείλεται σε βελτιώσεις στη θερμική διαχείριση της μπαταρίας, η οποία θα βελτιώσει επίσης την αυτονομία σε κρύο καιρό.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει βελτιώσει ορισμένα από τα συστήματα οθόνης της, συμπεριλαμβανομένου του head-up display που θα περιλαμβάνει πλέον στις ενδείξεις του και το ποσοστό φόρτισης μπαταρίας.

Τέλος, το σύστημα φωνητικού ελέγχου της σειράς ID έχει αναβαθμιστεί σε «premium επίπεδο» και η Volkswagen ισχυρίζεται ότι η «ποιότητα αναγνώρισής» του είναι τώρα περίπου στο 95%.

«Το νέο ID Software 3.0 είναι μια αναβάθμιση για ολόκληρη την οικογένεια ID μας. Μεταφέρουμε τα προϊόντα μας σε ένα νέο επίπεδο λειτουργικότητας επειδή εργαζόμαστε πιο γρήγορα, είμαστε πιο συνδεδεμένοι και είμαστε πιο προσανατολισμένοι στον πελάτη», δήλωσε ο Thomas Ulbrich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen. 

Το νέο λογισμικό θα είναι διαθέσιμο τον Απρίλιο για over-the-air ενημερώσεις, ενώ όλα τα νέα μοντέλα ID από τον Απρίλιο θα έχουν εγκατεστημένο το νέο λογισμικό πριν οι πελάτες παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube