H Porsche θέλει δικό της εργοστάσιο μπαταριών στη Γερμανία

H Porsche θέλει δικό της εργοστάσιο μπαταριών στη Γερμανία

Η Porsche στοχεύει να γίνει πρωτοπόρος στις μπαταρίες υψηλής απόδοσης.

Η Porsche επιταχύνει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση ενός δικού της εργοστασίου, επί γερμανικού εδάφους, που θα παράγει μπαταρίες υψηλής απόδοσης, δήλωσε ο Oliver Blume, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 

«Οι μπαταρίες είναι το βασικό προαπαιτούμενο πλέον για την αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας, την παραγωγή των οποίων πρέπει να έχουμε στη χώρα μας», δήλωσε ο Blume στην Frankfurter Allgemeine.

Η Porsche, αλλά και όλοι οι ευρωπαίοι κατασκευαστές θέλουν να απεξαρτηθούν από τους ασιάτες κατασκευαστές και προμηθευτές μπαταριών, καθώς η παραγωγή EV στη γηραιά ήπειρο συνεχώς αυξάνεται.

Η Porsche προμηθεύεται μπαταρίες από τη μητρική της VW, η οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον έξι εργοστάσια μπαταριών στην Ευρώπη. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Porsche Taycan 4S

Ωστόσο, όπως συνέβαινε με τους κινητήρες, έτσι και με τις μπαταρίες, η Porsche θέλει να έχει την πρωτοκαθεδρία στην κατασκευή μπαταριών υψηλής απόδοσης, δήλωσε ο Blume. 

«Οι υπάρχοντες προμηθευτές μπαταριών επικεντρώνονται στον όγκο και έτσι οι εταιρείες που έχουν πιο εξειδικευμένες ανάγκες όπως η Porsche, δεν αποτελούν προτεραιότητά τους», δήλωσε ο Michael Steiner, επικεφαλής ανάπτυξης της Porsche. Αυτός είναι και ο λόγος που η Porsche θέλει το δικό της εργοστάσιο, το οποίο θα χτιστεί στην πόλη Swabian στο Tuebingen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube