H BYD επενδύει 13 δις σε έξυπνες τεχνολογίες

H BYD επενδύει 13 δις σε έξυπνες τεχνολογίες

Η BYD είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επένδυση-μαμούθ 13 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να προικίσει τα αυτοκίνητά της με τις λεγόμενες έξυπνες τεχνολογίες.

BYD

Η BYD με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως θα επενδύσει 13 δισεκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη τεχνολογιών, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν προηγμένα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα χρονοδιαγράμματα της εν λόγω επένδυσης, έχει γίνει όμως γνωστό πως ο κινεζικός κολοσσός εξελίσσει τεχνολογίες που αφορούν ένα σύστημα «Navigation on Autopilot», το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να παίρνει τα χέρια του από το τιμόνι και τα πόδια του από τα πεντάλ.

H BYD ανακοίνωσε πως προχωράει σε μία επένδυση-μαμούθ, ύψους €13 δισ. προκειμένου να προικίσει τα μελλοντικλα της αυτοκίνητα με τις πιο προηγμένες και σύγχρονες τεχνολογίες

BYD Seal

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, το συγκεκριμένο σύστημα, προκειμένου να καταστεί όσο πιο ασφαλές γίνεται, θα απαιτεί από τον οδηγό να έρχεται σε επαφή με το τιμόνι κάθε 15 δευτερόλεπτα. Στα πιο προσιτά μοντέλα της φίρμας, η εν λόγω τεχνολογία θα αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού, σε αντίθεση με τα ακριβότερα μοντέλα, όπου θα έρχεται ως στάνταρ.

Η BYD όμως δεν σταματά εδώ, μιας και σχεδιάσει να φέρει στην αγορά το αποσπώμενο τιμόνι, το οποίο θα αφαιρείται κανονικά από την κολόνα. Επιπροσθέτως, εξελίσσει τεχνολογία με αισθητήρα κίνησης χεριού, που θα επιτρέπει στον κάτοχο του αυτοκινήτου να ανοίγει τις πόρτες χωρίς να χρειάζεται να έρθει σε επαφή με τις χειρολαβές.  

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube