Έτσι φτιάχνεται το νέο Honda Civic Type R [video]

Έτσι φτιάχνεται το νέο Honda Civic Type R [video]

Με ένα βίντεο διάρκειας 11 λεπτών και 46", η ιαπωνική μάρκα μας δείχνει όλη τη διαδικασία συναρμολόγησης που ακολουθείται για την παραγωγή του νέου Honda Civic Type R.

Η νέα γενιά του Honda Civic Type R παρουσιάστηκε τον Ιούλιο, με τον Ιάπωνα κατασκευαστή να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο για να δώσει κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του στη δημοσιότητα.

Έτσι, αρχές Σεπτεμβρίου, η Honda ανακοίνωσε ότι το νέο Civic Type R που προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ θα αποδίδει 320 PS στις 6.500 rpm και 420 Νm ροπής μεταξύ 2.600 και 4.000 rpm.  

Λίγες μέρες πριν, μια μπροσούρα του νέου Honda Civic Type R έλεγε ότι το δίλιτρο μοτέρ θα έχει ισχύ 330 PS στην ιαπωνική αγορά. Έτσι μένει να δούμε την ισχύ που θα έχει το μοντέλο για τις αγορές στις Ευρώπης, για τις οποίες πρέπει να συμμορφωθεί με ιδιαίτερα αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

Μέχρι τότε όμως οι Ιάπωνες μας δίνουν ένα βίντεο διάρκειας 11 λεπτών και 46" μέσα από το οποίο βλέπουμε όλη τη διαδικασία συναρμολόγησης του νέου Type R στο εργοστάσιο της στην Ιαπωνία.

Για την συναρμολόγηση του hot hatch της Honda, συνεργάζονται αρμονικά ρομπότ αλλά και τεχνικοί για να δώσουν το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα που πρέπει να είναι συμβατό με τα αυστηρά ποιοτικά πρότυπα της μάρκας. 

Δείτε το βίντεο από τη γραμμή παραγωγής του Honda Civic Type R.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube