Η Mercedes-Benz βάζει μελωδία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της [video]

Η Mercedes-Benz βάζει μελωδία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της [video]

H Mercedes-Benz σε συνεργασία με τον διάσημο καλλιτέχνη Will.I.Am ετοιμάζεται να δώσει μία πιο μελωδική εσάνς στα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Mercedes-Benz

Φανταζόσασταν ποτέ πως το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο θα μπορούσε να παίζει την «κατάλληλη» μουσική ανάλογα με το οδηγικό σας στιλ; Εσείς μπορεί όχι, οι άνθρωποι της Mercedes-Benz όμως το έκαναν!

Η διεθνής έκθεση ηλεκτρονικών CES 2024, που ρίχνει αύριο την αυλαία της στο Λας Βέγκας, ανέδειξε ορισμένα ενδιαφέρονται και πρωτότυπα πρότζεκτ πάνω στα οποία εργάζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε αυτήν τη κατηγορία εντάσσεται και το νέο καινοτόμο σύστημα της Mercedes-Benz, γνωστή και ως MBUX SOUND DRIVE. Το συγκεκριμένο σύστημα της γερμανικής φίρμας λοιπόν, πλαισιώνει τις ενέργειες του οδηγού με την αντίστοιχη μουσική υπόκρουση.

Το MBUX SOUND DRIVE θα ενσωματωθεί μέσω over-the-air ενημερώσεων σε όλες τις ηλεκτρικές (σε πρώτη φάση) Mercedes-Benz μέσα στο δεύτερο μισό του 2024

Mercedes-Benz MBUX SOUND DRIVE

Για παράδειγμα, το φρενάρισμα, η επιτάχυνση, οι κινήσεις με το τιμόνι και η πιο χαλαρή και ήρεμη οδήγηση θα συνοδεύονται από την κατάλληλη, σύμφωνα με το MBUX SOUND DRIVE, μουσική.

Όταν μάλιστα ο οδηγός φτάνει στο όριο ταχύτητας, η ένταση της μουσικής κορυφώνεται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλά περιθώρια για υπερβάσεις!

Ελπίδα της Mercedes-Benz είναι να μετατρέψει σταδιακά το MBUX SOUND DRIVE σε μία ανοιχτή μουσική πλατφόρμα για όλους. Φιλοδοξεί μία μέρα, μουσικοί και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να μπορούν να ενσωματώνουν τις δημιουργίες τους στο εν λόγω σύστημα.

«Στη Mercedes-Benz, θέλουμε η ψηφιακή καινοτομία να φέρει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των πελατών μας μέσω συναρπαστικών νέων χαρακτηριστικών που κάνουν πραγματική διαφορά σε κάθε ταξίδι», πρόσθεσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes-Benz και επικεφαλής τεχνολογίας Markus Schäfer.  

Mercedes-Benz MBUX SOUND DRIVE

«Με το MBUX SOUND DRIVE, οι οδηγοί ελέγχουν τον τρόπο που ακούγεται η μουσική τους. Κάνει την ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο πολύ πιο καθηλωτική».

Από τη μεριά του, ο Will.I.Am  παραδέχτηκε με τη σειρά του πως αυτό το σύστημα «θα είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη προκειμένου οι άνθρωποι να εκτιμήσουν περισσότερο τη μουσική στο αυτοκίνητό τους».

Το MBUX SOUND DRIVE θα ενσωματωθεί μέσω over-the-air ενημερώσεων σε όλες τις ηλεκτρικές (σε πρώτη φάση) Mercedes-Benz μέσα στο δεύτερο μισό του 2024.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube