E-fuel, η Hyundai πιστεύει στα υβριδικά

E-fuel, η Hyundai πιστεύει στα υβριδικά

Ο Όμιλος Hyundai-Kia εργάζεται πάνω στο e-fuel. Και συνεργάζεται με τη σαουδαραβικές Aramco και KAUST για να εξελίξει μια θερμική λύση με κινητήρες φτωχού μείγματος και συνθετικού καυσίμου.

Hyundai Motor Group to Collaborate with Aramco and KAUST on New E-fuel Development to Support Clean Mobility

Ενώ ο Όμιλος Volkswagen παράτησε την e-benzin και πλειοδοτεί στα ηλεκτρικά αντί στο e-fuel -που παραδόξως κάποτε το εκθείαζε, ο Όμιλος  Hyundai-Kia συνεχίζει ακάθεκτος να επενδύει και να εξελίσσει λύσεις σε αυτόν τον τομέα. 

Η ενασχόληση του κορεατικού ομίλου με το e-fuel γίνεται σε συνεργασία με την Aramco και το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου KAUST στη Σαουδική Αραβία - King Abdullah University of Science and Technology. Ο σαουδαραβικός κολοσσός και το πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας αυτής διεξάγουν κοινή έρευνα με τον Όμιλο Hyundai-Kia σχετικά με τους θερμικούς κινητήρες καύσης εξαιρετικά φτωχού καυσίμου και στα e-καύσιμα που χρησιμοποιούνται σε οχήματα. 

Σε αντίθεση με τη συμβατική παρασκευή καυσίμων, τα e-fuel συντίθενται από πράσινο υδρογόνο—παράγεται με ηλεκτρόλυση νερού με χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας—και διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα 80% χαμηλότερες εκπομπές στον κύκλου ζωής ενός αυτοκινήτου.

E-fuel

Το e-fuel θα παράγεται από «πράσινο» υδρογόνο και ο στόχος είναι να μετρηθεί σε ποιο βαθμό μπορούν να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου με τη χρήση τέτοιων καυσίμων σε υβριδικά οχήματα.

[Πηγή Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube