Audi e-benzin: Έτοιμη η πρώτη δόση της «καθαρής βενζίνης»

Audi e-benzin: Έτοιμη η πρώτη δόση της «καθαρής βενζίνης»

Η Audi προχωρά με ταχύ ρυθμό στις δοκιμές ευρείας παρασκευής της e-benzin, καυσίμου που δεν έχει για πρώτη ύλη το πετρέλαιο.

Οι προσπάθειες της Audi στα συνθετικά καύσιμα έκαναν ακόμα ένα βήμα προ τα εμπρός, καθώς η γερμανική εταιρεία κατασκεύασε με επιτυχία την πρώτη δόση της «e-benzin».

Παρασκευασμένη με τη συνεργασία της Global Bioenergies, η e-benzin δεν απαιτεί χρήση πετρελαίου. Το καύσιμο δεν έχει ακόμη φώσφορο και βενζόλιο, που σημαίνει ότι καίγεται «πολύ καθαρά». Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι είναι «100% ισοοκτάνιο και γι’ αυτό έχει τον εκπληκτικό βαθμό οκτανίου RON 100».

Η Audi θα ξεκινήσει τις δοκιμές του καυσίμου σύντομα, αλλά εκτιμά ότι η τροποποίηση στην παραγωγική διαδικασία θα απαιτεί για την παρασκευή της e-benzin μόνο νερό, υδρογόνο, CO2 και ηλιακό φως. Κάτι που θα μπορούσε να μιμηθεί τη διαδικασία παρασκευής του e-diesel που χρειάζεται μόνο νερό, αέρα και πράσινη ενέργεια.

Σε ανακοίνωσή του, ο Reiner Mangold, επικεφαλής της Βιώσιμης Ανάπτυξης Προϊόντος της Audi, είπε ότι «η Global Bioenergies απέδειξε τη βιωσιμότητα της παραγωγικής διαδικασίας της e-benzin της Audi. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα της στρατηγικής των e-fuel της Audi».

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube