Bosch: Η εμμονή της ΕΕ στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι η λύση για το περιβάλλον

Bosch: Η εμμονή της ΕΕ στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι η λύση για το περιβάλλον

O CEO της Bosch κατηγορεί την ΕΕ ότι έχει γυρίσει την πλάτη σε άλλες τεχνολογίες, όπως π.χ., το υδρογόνο. 

Η Bosch, ο μεγαλύτερος προμηθευτής ανταλλακτικών στην Ευρώπη, επιτίθεται στην ΕΕ λέγοντας πως έχει μια εμμονή με την ηλεκτροκίνηση, αφήνοντας στο περιθώριο άλλες τεχνολογίες, εξίσου φιλικές προς το περιβάλλον, όπως για παράδειγμα το υδρογόνο ή τα συνθετικά καύσιμα.

Σε δηλώσεις του ο Volkmar Denner, διευθύνων σύμβουλος της Bosch επισημαίνει πως οι δράσεις για την κλιματική αλλαγή δεν σημαίνει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης πρέπει να πεθάνουν. Αν η ηλεκτροκίνηση είναι αυτή που καθιστά τις μετακινήσεις ουδέτερες ως προς την εκπομπή CO2, το ίδιο μπορούν να κάνουν και τα εναλλακτικά ανανεώσιμα καύσιμα. 

Στη συνέχεια, ο Volkmar Denner κατηγόρησε την ΕΕ πως αδιαφορεί για τις επιπτώσεις της ολοκληρωτικής κατάργησης των κινητήρων εσωτερικής καύσης, η οποία θα έχει σαν άμεσο αντίκτυπο την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. 

Η Bosch, η οποία έχει επενδύσει €5 δισ. στην τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων ισχυρίζεται ότι οι κινητήρες ντίζελ και βενζίνης έχουν εξελιχθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε «δεν έχουν πλέον σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα του αέρα».

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch, o Stefan Hartung είπε ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να επενδύει στην τεχνολογία κινητήρων εσωτερικής καύσης για τουλάχιστον άλλα 20-30 χρόνια».

Από την πλευρά του, ο CEO της εταιρείας συμπλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Όταν ο Κένεντι ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα στείλουν άνθρωπο στο φεγγάρι, άφησε στους μηχανικούς να αποφασίσουν τον τρόπο που θα το πετύχουν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινδυνεύει να πετύχει το αντίστροφο. Με την πολιτική που ακολουθείται, που δεν είναι άλλη από ανάπτυξη ενός μονοπωλίου στην τεχνολογία των μεταφορών, ο στόχος δεν πρόκειται να επιτευχθεί».

Και κατέληξε λέγοντας πως μόνο η ηλεκτροκίνηση δεν αρκεί για να πετύχουμε μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αν πραγματικά θέλουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα πρέπει να συνδυάσουμε τις τεχνολογίες και το υδρογόνο είναι μια από αυτές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube