Audi: Σε 10 χρόνια θα έχουμε λιγότερες οθόνες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων

Audi: Σε 10 χρόνια θα έχουμε λιγότερες οθόνες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων

Το Virtual Cockpit θα αντικατασταθεί σταδιακά από εξελιγμένο head-up display

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Audi, Marc Lichte, τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα έχουν όλο και μικρότερη ανάγκη από μεγάλες οθόνες λόγω προηγμένων head-up display με εικονική πραγματικότητα και της τεχνολογίας φωνητικών εντολών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός σχεδιαστής δήλωσε στο Autocar πως το Virtual Cockpit ή αλλιώς ο ψηφιακός πίνακας οργάνων της εταιρείας, θα γίνει σημαντικά μικρότερος σε μέγεθος με τις περισσότερες λειτουργίες του να αντικαθίστανται σταδιακά από εξελιγμένο head-up display εικονικής πραγματικότητας. 

Επιπλέον, όταν η τεχνολογία αναγνώρισης φωνητικών εντολών γίνει αρκετά αξιόπιστη, δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη για πλήκτρα ή οθόνες αφής. Έτσι, ο σχεδιασμός του ταμπλό θα γίνει πιο καθαρός χωρίς μεγάλες και φωτεινές οθόνες που πολλές φορές αποσπούν την προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Audi Q4 E-tron

Το πρώτο δείγμα σμίκρυνσης του Virtual Cockpit θα είναι η έκδοση παραγωγής του Q4 E-tron που θα κυκλοφορήσει το 2021 και όπως βλέπουμε από την εικόνα έχει ένα πιο διακριτικό πίνακα οργάνων.

Ο σημερινός ψηφιακός πίνακας οργάνων της Audi έχει διαγώνιο 12,3" και ανάλυση έως 1.980 x 720 pixels. Η οθόνη που βρίσκεται μπροστά στον οδηγό είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη και εκτός από τα παραδοσιακά όργανα (ταχύμετρο, στροφόμετρο, δείκτης καυσίμου, θερμοκρασία, οδόμετρο κτλ) μπορεί να απεικονίζει οδηγίες του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης, πληροφορίες για τα συστήματα υποβοήθησης, την αναπαραγωγή μουσικής και άλλες λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI της Audi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube