node/35533

Άσκαστο λάστιχο –χωρίς αέρα, στο εμπόριο σε πέντε χρόνια [video]

Το αυτοκίνητο με λάστιχα που δεν κλατάρουν θα είναι σύντομα πραγματικότητα! Η Michelin, σε συνεργασία με την General Motors, μόλις παρουσίασε το Uptis, ένα λάστιχο χωρίς αέρα με πολλά πλεονεκτήματα.

Σαφώς το έχετε σκεφτεί, διότι -δεν μπορεί!- κάποια στιγμή στη ζωή σας ως οδηγού αντιμετωπίσατε ένα κλαταρισμένο λάστιχο. Οπότε θα το είχατε ευχηθεί: «Δεν γίνεται να υπάρξει ένα λάστιχο που δεν σκάει;». 

Η Michelin λοιπόν το έκανε. Η γαλλική εταιρεία φαντάστηκε ένα λάστιχο για τα επιβατικά αυτοκίνητα που θα είναι «άφθαρτο». Σε συνεργασία με την General Motors, σχεδίασε το Uptis (Unique Puncture-proof Tire System - Μοναδικό Αδιάτρητο Σύστημα Ελαστικού). Προς το παρόν, πρόκειται για πρωτότυπο που δοκιμάζεται πάνω στο Chevrolet Bolt. Αλλά η Michelin ανακοινώνει ότι το λάστιχο αυτό θα μπει στην παραγωγή το 2024.

Η ιδιαιτερότητα του Uptis είναι ότι δεν έχει αέρα. Παρόλα αυτά, η όψη του βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτή του συμβατικού ελαστικού. Υπάρχει δηλαδή ζάντα, εν προκειμένω από αλουμίνιο, και ένα πέλμα με κλασική χάραξη. Η ιδιαιτερότητα βρίσκεται μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων, με συνθετικό καουτσούκ και δομή από «υαλορητίνη», ένα πατενταρισμένο υλικό. Αυτό το τμήμα, σχήματος ανοιχτού «V», είναι εύκαμπτο, ικανό να παραμορφωθεί όπως ένα συμβατικό ελαστικό.

Michelin Uptis

Τα πλεονεκτήματα του Uptis είναι πολλά. Ήδη, για τον οδηγό, αυτό το λάστιχο επιδρά καθησυχαστικά στην ψυχολογία του. Δεν υπάρχει κίνδυνος να σκάσει ή να χάσει πίεση, ακινητοποιώντας τον στη μέση του πουθενά! Έχει επίσης ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την ασφάλεια, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κίνδυνος οδήγησης με χαμηλή πίεση στα λάστιχα. Η Michelin υπογραμμίζει επίσης το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες στόλων δεν θα επηρεάζονται πλέον από την ακινητοποίηση οχημάτων επειδή λείπουν για επιδιόρθωση ή μη προγραμματισμένη αντικατάσταση ελαστικού λόγω κλαταρίσματος.

Το πλεονέκτημα του Uptis παίρνει επίσης και οικολογική διάσταση, με λιγότερα λάστιχα προς αντικατάσταση. Σύμφωνα με τη Michelin, κάθε χρόνο, το 20% των ελαστικών διαλύονται λόγω κλαταρίσματος ή ανομοιόμορφης φθοράς που προκαλείται από ακατάλληλη πίεση. Αυτό, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, θα αντιπροσωπεύει 200 εκατ. λάστιχα!

Michelin Uptis

Η Michelin σημειώνει πως το Uptis αρχικά θα προταθεί ως έξτρα σε κάποια μοντέλα της General Motors σε πέντε χρόνια. Ο Γάλλος κατασκευαστής δηλώνει ότι και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι εταίροι, αλλά σε περιορισμένο αριθμό και σε συμφωνία με την GM.

Το Uptis όμως διατηρεί ακόμη πολλά μυστικά. Ποια θα είναι η τιμή ενός τέτοιου ελαστικού; Πώς θα αντικαθίσταται το πέλμα; Για απαντήσεις θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2024.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Michelin παρουσιάζει το λάστιχο το μέλλοντος [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Goodyear: Σφαιρικό λάστιχο για το μέλλον! [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Michelin σχεδιάζει ξύλινα λάστιχα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Bibendum, το παιδί-λάστιχο της Michelin, έκλεισε τα 120! [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λάστιχα της Michelin που αυτό-επιδιορθώνονται στο Ford Explorer [video]

node/39402

Bridgestone: Νέα τεχνολογία παρακολούθησης της κατάστασης των ελαστικών [video]

Το σύστημα Tyre Damage Monitoring System εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Microsoft με στόχο να ενισχύσει την οδική ασφάλεια.

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Bridgestone: Νέα τεχνολογία παρακολούθησης της κατάστασης των ελαστικών [video]

Η Bridgestone ανακοίνωσε τη νέα τεχνολογία Tyre Damage Monitoring System σε συνεργασία με την Microsoft, η οποία παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση των ελαστικών καθώς το όχημα κινείται, με στόχο να προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανές τεχνικές βλάβες, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ.Βρετανία, το 30% των τροχαίων ατυχημάτων έχουν να κάνουν με τεχνικές βλάβες. Όπως αναφέρει η Bridgestone, οι βλάβες στα ελαστικά μπορεί να έχουν να κάνουν με απώλεια πίεσης, κόπωση, ανομοιόμορφη φθορά και τραυματισμό της γόμας από λακούβες, κακοτεχνίες ή κοφτερά αντικείμενα που βρίσκονται στο οδόστρωμα.

Τα συστήματα ελέγχου πίεσης ελαστικών που υποχρεωτικά ανήκουν στον εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων από το 2012, δίνουν μια εικόνα για την κατάσταση του ελαστικού, ενώ η σωστή συντήρηση τους αποτρέπει πιθανά προβλήματα. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τρόπος να αντιληφθεί ο οδηγός τον τραυματισμό του ελαστικού από αντικείμενα καθώς βρίσκεται σε κίνηση - κάτι που έρχεται να λύσει το Tyre Damage Monitoring System.

Το σύστημα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Microsoft Connectet Vehcile Platform (MCVP), λαμβάνοντας δεδομένα από αισθητήρες που ήδη υπάρχουν στα αυτοκίνητα. Μέσω αλγορίθμων, είναι δυνατή η παρακολούθηση της κατάστασης της επιφάνειας του ελαστικού, με τον οδηγό να λαμβάνει προειδοποιητικό μήνυμα αμέσως μετά από μια πιθανή βλάβη. Επιπλέον, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει την τοποθεσία όπου παρατηρήθηκε η βλάβη, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων που θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη στις τοπικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τη συντήρηση δρόμων, αλλά και για τα υπόλοιπα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο.

Το Tyre Damage Monitoring System είναι ήδη διαθέσιμο για τους στόλους οχημάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Microsoft Connectet Vehcile Platform (MCVP), ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε κάτι παρόμοιο και στα επιβατικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.

[Πηγή: Bridgestone]

node/39384

Goodyear Fleet Tracker: Η έξυπνη εφαρμογή για τη σωστή διαχείριση των ελαστικών 

Η Goodyear λανσάρει την εφαρμογή Goodyear Fleet Tracker διευκολύνοντας τους στόλους στη σωστή διαχείριση όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των τρέιλερ. 

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Goodyear Fleet Tracker: Η έξυπνη εφαρμογή για τη σωστή διαχείριση των ελαστικών 

Το Goodyear Fleet Tracker είναι μία πολύ φιλική και έξυπνη εφαρμογή προς το χρήστη και παρέχει λεπτομερή καταγραφή και παρακολούθηση των χιλιομέτρων των οχημάτων. H συνεχής παρακολούθηση του «υπολειπόμενου πέλματος» επιτρέπει στους στόλους και τους παρόχους σέρβις να καθορίσουν την κατάλληλη στιγμή για την αντικατάσταση των ελαστικών και προληπτικά να προγραμματίσουν την συντήρησή τους, δίχως καμία διακοπή κατά τη λειτουργία τους. Επιπλέον, η έξυπνη συσκευή θα υποστηρίζει τη βιώσιμη λειτουργία των στόλων, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής των ελαστικών, διασφαλίζοντας ότι ο σκελετός των ελαστικών, παραμένει σε βέλτιστη κατάσταση για αναγόμωση. 

Ακόμη, η λύση αυτή που παρέχει η Goodyear, διευκολύνει τον εντοπισμό των οχημάτων στο δρόμο που βρίσκονται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Η συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία, μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε τύπο οχήματος, διευκολύνοντας κατά πολύ τη διαχείριση των ρυμουλκούμενων οχημάτων.  Πρόκειται για μια καινοτόμο λύση, η οποία στέλνοντας σήμα μέσω GPS, επιτρέπει στο διαχειριστή του στόλου και στον πάροχο σέρβις να βελτιώσει την ανεύρεση των οχημάτων που βρίσκονται σε λειτουργία ή να εντοπίσει κάποιο ρυμουλκούμενο όχημα που βρίσκεται σταθμευμένο σε απομακρυσμένη τοποθεσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Η πρόταση εντοπισμού της Goodyear, συμπεριλαμβάνει εσωτερική μνήμη αποθήκευσης με χωρητικότητα περισσότερων από 55.000 εγγραφών ενώ χρησιμοποιώντας απλώς το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, μεταφέρει τα συγκεντρωμένα δεδομένα σε ένα cloud. Ακόμα και σε περίπτωση που ένα όχημα που έχει εξοπλιστεί με τη συσκευή βρίσκεται εκτός εμβέλειας, η χωρητικότητα της μνήμης είναι αρκετά μεγάλη ώστε να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα δεν θα χαθούν.

 Ένας ενσωματωμένος μετρητής κίνησης 3 σταδίων επιτρέπει στο σύστημα να εισέλθει σε ‘κατάσταση αναστολής λειτουργίας’ και να μπει σε κατάσταση ‘εξαιρετικά χαμηλής ισχύος’, όπου η τεχνολογία θα επαναεργοποιηθεί όταν ανιχνευθεί κίνηση του οχήματος. Από προεπιλογή, το GPS στέλνει σήμα κάθε δεκαπέντε λεπτά, ενώ η αποστολή δεδομένων πραγματοποιείται κάθε δύο ώρες ή όταν το όχημα σταματά ή ξεκινά τη λειτουργία του. Tο διάστημα μεταφοράς των δεδομένων μπορεί να διαμορφωθεί για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες στόλου και του τύπου μεταφοράς. Τα ισχυρά συστήματα τεχνολογίας δεδομένων της Goodyear, θα αναλύσουν τα δεδομένα που συλλέγονται.  Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε λεπτομερή δεδομένα διανυθέντων χιλιομέτρων και σε δεδομένα δρομολογίων ανά εξοπλισμένο όχημα, μέσω μιας προσαρμοσμένης αναφοράς, ενώ μπορεί να παρακολουθήσει το συνολικό ιστορικό του στόλου με τη βοήθεια ενός φιλικού προς το χρήστη πίνακα σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και διαδικτυακές πύλες. 

[Πηγή: Goodyear]