Αποστολή: Oι μοναδικοί ήχοι της νέας ηλεκτρικής οικογένειας MINI

Αποστολή: Oι μοναδικοί ήχοι της νέας ηλεκτρικής οικογένειας MINI

Η MINI αποκαλύπτει τους μοναδικούς ήχους που θα εμπλουτίζουν την οδηγική εμπειρία των νέων της ηλεκτρικών μοντέλων και θα κάνουν ντεμπούτο στο νέο Cooper Electric.

Αφού η MINI μας αποκάλυψε στο Mοναχο το εσωτερικό του νέου Cooper, μας μίλησε για τους μοναδικούς ήχους οι οποίοι θα εμπλουτίζουν την οδηγική εμπειρία της νέας οικογένειας ηλεκτρικών της μοντέλων.

Mε το γουργουρητό των θερμικών μοτέρ να απουσιάζει, η MINI γνωρίζει καλά ότι το sound staging γίνεται θεμελιώδες στοιχείο της οδηγικής εμπειρίας ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος. 

Για αυτό τα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα -ξεκινώντας από το νέο Cooper Electric- αποκτούν χαρακτηριστικούς ηχητικούς κόσμους που συντίθενται από νέους ήχους μέσα και έξω, jingles για τα νέα MINI Experience Modes καθώς και νέα εικονίδια ήχου για λειτουργίες πληροφοριών και προειδοποιήσεων.

MINI

«Οι νέοι ήχοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ψηφιακής εμπειρίας και προσαρμόζονται ξεχωριστά στο χαρακτήρα κάθε νέου μοντέλου. Δημιουργούν μία συναισθηματική απήχηση στους ευρισκόμενους στο εσωτερικό, διαμορφώνοντας παράλληλα την ηχητική ταυτότητα του οχήματος στον έξω κόσμο», ανέφερε ο επικεφαλής σχεδίασης της μάρκας, Oliver Heilmer. 

Ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι το νέο του ηχητικό DNA βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της μάρκας και δημιουργήθηκε συνδυάζοντας αναλογικά όργανα, ψηφιακή τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη.

Τέσσερα διαφορετικά προφίλ ήχου δημιουργήθηκαν με ήχους που φτάνουν στην καμπίνα κατά την επιτάχυνση, ενώ η ενεργοποίηση του εκάστοτε Experience Mode συνοδεύεται από ένα χαρακτηριστικό κουδούνισμα.

MINI

Ο προεπιλεγμένος ήχος ονομάζεται «Core» και μεταδίδεται μέσα και έξω από το αυτοκίνητο. Είναι εμπνευσμένος από το στρογγυλό σχήμα της κεντρικής οθόνης OLED που θυμίζει τον ήλιο που εκπέμπει ζεστασιά.

Έπειτα, ο «Go Kart» σχεδιάστηκε για σπορ οδήγηση με έντονες καμπύλες τονικότητας και έντασης, ενώ ο «Timeless» παντρεύει την παράδοση με την πρόοδο. Για τον τελευταίο, οι ήχοι κινητήρων των συμβατικών μοντέλων της μάρκας από το κλασικό Mini μέχρι και το MINI John Cooper Works GP συλλέχθηκαν και συνδυάστηκαν με μια φουτουριστική ερμηνεία του ήχου «Core» για να δημιουργήσουν ένα ακουστικό ταξίδι στο χρόνο.

Όσο πιο έντονα επιταχύνει το όχημα, τόσο περισσότερο ο ήχος μεταμορφώνεται από εκείνον ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης σε έναν αμιγώς ηλεκτρικό ήχο του σήμερα. 

MINI

Τέλος, ο ήχος «Balance» σχεδιάστηκε αρχικά για το MINI Vision Urbanaut και βασίζεται στους ήχους που μπορεί να ακούσει κάποιος στο δάσος, από το κελάηδισμα των πουλιών μέχρι το θρόισμα των φύλλων, δημιουργώντας περιβάλλον χαλάρωσης και ευεξίας.

Την ίδια στιγμή, τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της MINI θα ενσωματώνουν τα λεγόμενα earcons. Είναι διακριτικά ηχητικά σύμβολα που προειδοποιούν για συγκεκριμένα γεγονότα ή πληροφορίες.

Περίπου 30 από αυτά είναι νέας σχεδίασης, όπως ο ήχος του φλας, του συστήματος προειδοποίησης πρόσδεσης της ζώνης ασφαλείας και του συστήματος Park Distance Control (PDC).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube