Αποστολή: Το εσωτερικό του νέου MINI Cooper

Αποστολή: Το εσωτερικό του νέου MINI Cooper

H MINI αποκάλυψε την εσωτερική σχεδίαση του ολοκαίνουργιου Cooper, με μίνιμαλ ντιζάιν, κυκλική οθόνη και ρετρό πινελιές.

Ταξιδέψαμε μέχρι το Μόναχο καλεσμένοι της BMW για μια μέρα γεμάτη αποκαλύψεις για το μέλλον του Βαυαρού κατασκευαστή αλλά και της MINI.

Η Βρετανική μάρκα μας άνοιξε τα χαρτιά της αποκαλύπτοντας μας τα μελλοντικά της πλάνα αλλά και νέα της μοντέλα, για τα οποία όμως θα μπορέσουμε να μιλήσουμε αναλυτικά σε λίγες μέρες.

Προς το παρόν, θα ξεκινήσουμε μιλώντας για το εσωτερικό του ολοκαίνουργιου μικρού μοντέλου της, το οποίο είναι γνωστό ότι ετοιμάζεται εδώ και καιρό.

MINI Cooper

Αντικρίζοντάς το για πρώτη φορά από κοντά, είναι εμφανές ότι η MINΙ επέλεξε ένα μίνιμαλ ντιζάιν συνδυάζοντας το με ρετρό πινελιές από το πλούσιο παρελθόν της. Συγκεκριμένα, πηγή έμπνευσης για τη σχεδίαση του αποτέλεσε το πρώτο Mini, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1959.

Έτσι, το νέο χάτσμπακ MINI, που πλέον θα ονομάζεται Cooper, σε αντίθεση με τον σημερινό του προκάτοχο είπε «αντίο» στον πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό και χρησιμοποιεί μία κυκλική οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Ο οδηγός ωστόσο εξακολουθεί να έχει μπροστά του head-up display για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

​​MINI Cooper

Κάτω από την κεντρική οθόνη όπως και το Mini του 1959, το νέο Cooper διαθέτει φυσικούς διακόπτες στους οποίους μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου και το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα.

Πίσω από την οθόνη υπάρχει ένας προτζέκτορας που έχει τη δυνατότητα να προβάλει στο ταμπλό διάφορα μοτίβα ανάλογα το εκάστοτε προφίλ.

Επιπλέον, το τιμόνι είναι φυσικά νέας σχεδίασης και το ταμπλό διακοσμείται από ύφασμα του οποίο το μοτίβο αλλάζει από τον οδηγό στο συνοδηγό.

MINI Cooper

Ομολογούμε ότι η πρώτη μας επαφή με το εσωτερικό του νέου MINI Cooper άφησε άκρως θετικές εντυπώσεις. Η ποιότητα των υλικών και το φινίρισμα είναι καλύτερο από ποτέ και ο στιλάτος εσωτερικός διάκοσμος κάνει την καμπίνα ένα πραγματικά ευχάριστο μέρος. 

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η MINI σκοπεύει να ανεβάσει τον πήχη και το νέο της χάτσμπακ φαίνεται ήδη πολλά υποσχόμενο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube