Αποστολή: Το νέο MINI Interaction Unit

Αποστολή: Το νέο MINI Interaction Unit

Η MINI παρουσίασε το MINI Interaction Unit με κυκλική οθόνη OLED, το νέο καινοτόμο λειτουργικό σύστημα MINI Operating System 9 καθώς και αμέτρητες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Στον πυρήνα της μετάβασης της MINI στην ψηφιακή εποχή βρίσκεται ο νέος κεντρικός πίνακας οργάνων που είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στο Μόναχο.

Όπως είχαμε δει στα αποκαλυπτήρια του εσωτερικού του νέου Cooper, στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια κυκλική οθόνη OLED διαμέτρου 240 mm την οποία ο κατατασκευαστής ονομάζει MINI Interaction Unit.

Με ιδιαίτερη σχεδίαση και πλούσια χρώματα διαπιστώσαμε ότι ενσωματώνεται άψογα στο εσωτερικό των νέων MINI, δίνοντας εύκολη πρόσβαση σε οδηγό και συνοδηγό προς όλες τις επιμέρους λειτουργίες του αυτοκινήτου.

MINI Interaction Unit

To MINI Interaction Unit λειτουργεί με το νέο Operating System 9 που εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου από το γκρουπ BMW. Βασίζεται σε λογισμικό Android Open Source Project (AOSP) και είναι σχεδιασμένο με κύριο γνώμονα την ευκολία χρήσης. Διαθέτει συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας, προαιρετική δυνατότητα σύνδεσης 5G και over-the-air αναβαθμίσεις.

Ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε οκτώ διαφορετικά προφίλ οδήγησης που η MINI ονομάζει Experience Modes (Core, Go-Kart, Green, Balance, Timeless, Vivid, Personal και Trail) και επεμβαίνουν πέρα από την αίσθηση της οδήγησης, στο φωτισμό της καμπίνας, τον ήχο και στο περιβάλλον του MINI Interaction Unit.

MINI Interaction Unit

Ταυτόχρονα, η πρωτοποριακή ρύθμιση Personal επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μια εικόνα από τη συλλογή τους και να τη χρησιμοποιήσουν ως φόντο του συστήματος infotainment με τον ambient φωτισμό να αλλάζει αυτόματα σε χρώμα που ταιριάζει στη φωτογραφία.

Επιπλέον, τα νέα MINI εξοπλίζονται με ένα σύστημα προσωπικού βοηθού που ενεργοποιείται με την φωνητική εντολή «Hey MINI». Μπορεί να ελέγξει διάφορες λειτουργίες και να ανταποκριθεί σε τυχόν επιθυμίες ή ερωτήσεις σχετικές με το ταξίδι. Το σύστημα μπορεί επίσης να αναγνωρίσει εάν απευθύνεται σε αυτό ο οδηγός ή ο συνοδηγός.

MINI Interaction Unit

Όσο για το σύστημα πλοήγησης, ενημερώνεται διαρκώς, ενώ για τους χρήστες ηλεκτρικών MINI προτείνει τη βέλτιστη διαδρομή μαζί με τις απαραίτητες στάσεις για φόρτιση.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες έχουν πρόσβαση στο MINI Connected Store από το οποίο μπορούν να κατεβάζουν παιχνίδια και εφαρμογές για streaming μουσικής ή βίντεο.

MINI Interaction Unit

Τέλος, στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει το MINI Digital Key Plus που μετατρέπει το smartphone σε κλειδί για το αυτοκίνητο και είναι συμβατό με συσκευές Apple, Google και Samsung.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube