Το 6τάχυτο χειροκίνητο της Pagani C10 [video]

Το 6τάχυτο χειροκίνητο της Pagani C10 [video]

H Pagani δημοσίευσε νέο teaser βίντεο της νέας C10, αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες του μοντέλου σχετικά με το εντυπωσιακό 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο με χτένι.

Pagani C10

Ο Ιταλός κατασκευαστής ετοιμάζεται για τη παρουσίαση του νέου του σούπερκαρ με κωδική ονομασία C10 στο Μιλάνο στις 12 Σεπτεμβρίου. Με μόλις λίγες μέρες να απομένουν μέχρι τα επίσημα αποκαλυπτήρια, μετά από το βίντεο στο οποίο ο Ηoracio Pagani σχεδιάζει ένα σκίτσο του μοντέλου, η Pagani δημοσίευσε άλλο ένα teaser δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε περισσότερες λεπτομέρειες του νέου σούπερκαρ.

Συγκεκριμένα, το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα μέσα και έξω από τη C10. Στο εμπρός μέρος, όπως και στην Hyuara συναντάμε δύο στρογγυλούς προβολείς σε κάθε πλευρά, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν τέσσερα κυκλικά φώτα LED και φυσικά μια τετραπλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο. Οι ζάντες όπως και οι δαγκάνες είναι σε χρυσή ματ απόχρωση και στο καπό δεσπόζει ο λογότυπος της φίρμας.

Pagani C10

Περνώντας στο εσωτερικό, τα μπάκετ καθίσματα είναι ντυμένα με κόκκινο και άσπρο δέρμα. Αυτό που τραβάει τα βλέμματα ωστόσο, είναι το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο με χτένι που θυμίζει περισσότερο έργο τέχνης. 

Στην καρδιά του C10 θα χτυπάει μια νέα έκδοση του 6λιτρου V12 της Mercedes-AMG, μένοντας μακριά από οποιαδήποτε μορφή εξηλεκτρισμού, με αυξημένη ισχύ συγκριτικά με την Huayra κατά περίπου 40 PS.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. H ιταλική εταιρία δηλώνει πως έχει εστιάσει στην μείωση βάρους περισσότερο από κάθε άλλη πτυχή εξέλιξης του νέου της σούπερκαρ.

Περίπου 280 με 300 κομμάτια θα κατασκευαστούν συνολικά από όλες τις εκδοχές του μοντέλου. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει το νέο μοντέλο της Pagani, θα πρέπει να ενημερώσουμε πως είναι ήδη αργά καθώς όλα τα κομμάτια που θα παραχθούν έχουν βρει από τώρα τους αγοραστές τους.

Mε τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων να γίνονται όλο και πιο αυστηροί η Pagani πιστεύει πως θα συνεχίσει να παράγει αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν μόνο κινητήρες εσωτερικής μέχρι το 2026. Μελλοντικά, η εταιρία ίσως αναγκαστεί να στραφεί και αυτή σε υβριδικά σύνολα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube