Σίγουρη η τοποθέτηση τούρμπο στις μελλοντικές Ferrari

Σίγουρη η τοποθέτηση τούρμπο στις μελλοντικές Ferrari

Η λύση του τούρμπο φαίνεται πως είναι μονόδρομος για τις μελλοντικές Ferrari.

Ο ήχος και το στροφάρισμα των κινητήρων V8 και V12 της Ferrari ίσως αποτελούν παρελθόν σύντομα. Οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που θα ισχύσουν από το 2016 ωθούν την ιταλική εταιρία στη χρήση μικρότερων κινητήρων με turbo για τα αυτοκίνητά της.

Τα νέα δεν είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν θλίψη στους fans της Ferrari, αφού και το πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο της φίρμας η F40 είχε V8 με δύο turbo. Σε αντίθεση όμως με την αναζήτηση περισσότερης δύναμης τότε, σήμερα η μετάβαση στα turbo θα γίνει για να ικανοποιηθούν οι προδιαγραφές ρύπων που θα ισχύουν στην Ε.Ε. από το 2016. Η επόμενη Ferrari California θα είναι πιθανότατα το πρώτο από τα νέα μοντέλα της εταιρίας με turbo.

Η Ferrari δεν αποκάλυψε τις προδιαγραφές των κινητήρων που θα χρησιμοποιήσει, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη κατασκευάζει κινητήρες V6 και V8 turbo για τη Maserati με 410 και 530 PS. Για όποιον δεν μπορεί να περιμένει πάντως υπάρχουν και οι βελτιωτές που ήδη προσφέρουν λύσεις υπερτροφοδότησης για τις υπάρχουσες Ferrari, όπως ο Mansory...

[Πηγή: Motor Trend]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube