Ο Μεγάλος Αδελφός οδηγεί τη νέα Mercedes-Benz GLE [12 videos]

Ο Μεγάλος Αδελφός οδηγεί τη νέα Mercedes-Benz GLE [12 videos]

Η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα σε video όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της νέας GLE και πώς αυτά λειτουργούν επ’ ωφελεία του οδηγού.

Η Mercedes-Benz GLE Coupé είναι ένα μοντέλο που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός SUV και ενός σπορ κουπέ, επιχειρώντας ξεκάθαρα να κλέψει πωλήσεις από τη BMW X6.

Στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου βρίσκεται η GLE 450 AMG που είναι το πρώτο δείγμα της νέας γκάμας μοντέλων AMG Sport που πρόκειται να λανσάρει η Mercedes-AMG. Κάτω από το καπό της φοράει έναν 3λιτρο biturbo V6 που αποδίδει 367 PS και 53 kgm. Στη βάση της γκάμας υπάρχει η πετρελαιοκίνητη έκδοση GLE 350 d 4MATIC, με 258 PS και 63,2 kgm, και στη μέση η GLE 400 4MATIC, με 333 PS και 48,9 kgm. Η τετρακίνηση δίνει κατανομή 50:50 στις απλές εκδόσεις και 40:60 στη GLE 450 AMG, ενώ σε κάθε περίπτωση το κιβώτιο είναι ένα νέο αυτόματο εννιά σχέσεων.

Ο σπορ χαρακτήρας είναι εμφανής και στο εσωτερικό της GLE Coupé αφού κάθε έκδοση διαθέτει σπορ καθίσματα και σπορ τιμόνι στον στάνταρ εξοπλισμό της. Ειδικά η GLE 450 AMG όμως έχει ένδειξη πλευρικής και διαμήκους επιτάχυνσης και γωνίας τιμονιού στον πίνακα οργάνων. Σε αυτή το σύστημα Dynamic Select έχει επιπλέον εκτός των Comfort, Slippery, Sport και Individual την επιλογή Sport+, που φροντίζει ακόμα και για τον ήχο που παράγεται κατά τις αλλαγές ταχυτήτων.

Η GLE 450 AMG εφοδιάζεται με αερανάρτηση Airmatic και ελεγχόμενα αμορτισέρ ADS Plus, στοιχεία που διατίθενται με επιπλέον χρέωση στις GLE 350 d και GLE 400. Υπάρχουν ακόμα συστήματα ενεργών αντιστρεπτικών (Active Curve System) και αντίστασης στον πλευρικό άνεμο (Crosswind Assist), ενώ το «παρών» δίνουν και εδώ όλα τα αξεσουάρ που γνωρίζουμε από την υπόλοιπη γκάμα της Mercedes-Benz όπως το σύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης Comand με οθόνη 8’’, το cruise control Distronic Plus με υποβοήθηση τιμονιού, το Pre-Safe κ.α.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη νέα λογική ονοματοδοσίας της Mercedes-Benz η ML θα αποκαλείται GLE, οπότε η νέα GLE Coupé είναι η κουπέ έκδοση εκείνης.

Ας γνωρίσουμε όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, επιλογής ρυθμίσεων και συνδεσιμότητας σε video.

Σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας - Blind Spot Assist


Σύστημα διατήρησης λωρίδας - Lane Keeping Assist

Σύστημα PRE-SAFE®

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού - DRIVER Assistance systems


Cruise control με υποβοήθηση τιμονιού DISTRONIC PLUS

Κάμερα 360°

Ανάρτηση AIRMATIC

Σύστημα ενεργών αντιστρεπτικών ACTIVE CURVE

Σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος BAS PLUS

Σύστημα πολυμέσων COMAND online

Επιλογέας ρυθμίσεων DYNAMIC SELECT

Touchpad

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube