Mercedes-Benz: Αλλαγή στην ονοματολογία των μοντέλων

Mercedes-Benz: Αλλαγή στην ονοματολογία των μοντέλων

Στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι η ευκολία και η σωστή ερμηνεία.

H Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή της ονομασίας ορισμένων μοντέλων, για χάρη της ευκολίας και της σωστής ερμηνείας.

Πιο συγκεκριμένα, η Mercedes-Benz θα κρατήσει τον πυρήνα της (A, B, C, E και S-Class) και τα CLA, CLS και SL με την υπάρχουσα ονομασία, με τις αλλαγές να εντοπίζονται στα SUV/4x4 και την μικρή SLK.

Σύμφωνα λοιπόν με την Mercedes-Benz, η GLK θα γίνει GLC, η μεγαλύτερη ML θα γίνει GLE και η GL θα γίνει GLS. Αυτή η αλλαγή γίνεται από την γερμανική εταιρεία για να συνδέσει όλα τα μοντέλα μεταξύ τους, καθώς και για να καταλαβαίνει ο κόσμος από τις ονομασίες το μέγεθος του μοντέλου. Το ίδιο θα γίνει και με την SLK που θα γίνει SLC. Από την γκάμα των SUV, μόνο η GLA (από την A-Class) και η G-Class δεν θα αλλάξουν όνομα.

Ακόμα, το επερχόμενο μεγάλο SAC της Mercedes-Benz που θα κοντράρει την BMW X6 θα ονομάζεται GLE Coupe. Τέλος, θα υπάρξουν και αλλαγές στα διακριτικά των κινητήρων, με τις βενζίνες να μην αναφέρουν κάτι, τις εκδόσεις με CNG να συνοδεύονται από το c, τις diesel από το d, τα ηλεκτρικά από το e, τις κυψέλες καυσίμου από το f και τα υβριδικά από το h.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube