Το κλειδί που αντέχει τα πάντα, από τη Ford [video]

Το κλειδί που αντέχει τα πάντα, από τη Ford [video]

Πολλές ηλεκτρονικές συσκευές αχρηστεύονται μετά από λίγα χρόνια χρήσης, όμως δεν θα ήθελες να γίνει το ίδιο και με το κλειδί του αυτοκινήτου σου, σωστά;

Αναγνωρίζοντας τις κακουχίες στις οποίες μπορεί να υποβληθεί κατά λάθος το κλειδί ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου, η Ford σχεδίασε και έβγαλε στην αγορά ένα υπερκλειδί.

Πρόκειται για ένα αναδιπλούμενο κλειδί αυτοκινήτου που δεν ξεχωρίζει οπτικά σε σχέση με ένα συμβατικό, όμως χάρη στα συγκολλημένα τμήματά του είναι εντελώς αδιάβροχο, ενώ η προσεκτική σχεδίαση του εσωτερικού του το κάνει να αντέχει στα χτυπήματα, στην πολύ σκληρή χρήση και στις ατυχίες κάθε είδους.

Συγκεκριμένα η Ford εγγυάται ότι το κλειδί θα δουλεύει ακόμα κι αν μείνει βυθισμένο μέσα σε νερό για μισή ώρα, πέσει σε τσιμέντο 50 φορές, έρθει σε επαφή με πετρέλαιο ή βενζίνη για 96 συνεχείς ώρες ή εκτεθεί σε θερμοκρασία από -20 έως 60 C. Κι αν αναρωτιέστε τι γίνεται όταν έρθει η ώρα αλλαγής μπαταρίας, η απάντηση είναι ότι δεν έρχεται ποτέ. Η μπαταρία του είναι επαναφορτιζόμενη, και φορτίζει κάθε φορά που το κλειδί βρίσκεται στη μίζα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Volvo καταργεί το κλειδί [video]

Το υπερκλειδί της Ford διατίθεται στα Transit και Transit Custom, και προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για τη χρήση του και στα μικρότερα μοντέλα της γκάμας επαγγελματικών, ούτε στα επιβατικά αυτοκίνητα της Ford.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube