H Volvo καταργεί το κλειδί [video]

H Volvo καταργεί το κλειδί [video]

Η Volvo είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα αντικαταστήσει το κλειδί του αυτοκινήτου με apps.

Η ψηφιακή τεχνολογία που θα ενεργοποιείται μέσω Bluetooth θα εκτελεί όλες τις λειτουργίες που κάνει ένα κλειδί: θα κλειδώνει και θα ξεκλειδώνει τις πόρτες και το πορτμπαγκάζ, και θα βάζει μπροστά τον κινητήρα.

Η τεχνολογία επίσης προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να δεχτούν περισσότερα από ένα ψηφιακά κλειδιά στην εφαρμογή τους, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε άλλα Volvo, σε διαφορετικά μέρη, ανάλογα με τις ανάγκες τους. 

«Η καινοτόμος τεχνολογία ψηφιακών κλειδιών έχει τη δυνατότητα να αλλάξει εντελώς το πώς μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση σε ένα Volvo και να το μοιράζεται με άλλους. Αντί να κάθονται άπρακτα σε κάποιο πάρκινγκ όλη μέρα, τα αυτοκίνητα θα μπορούν να χρησιμοποιούνται πιο συχνά και πιο αποδοτικά από όποιους ο ιδιοκτήτης επιθυμεί», εξήγησε ο Henrik Green, αντιπρόεδρος της Volvo για τη Στρατηγική Προϊόντων.

 Η Volvo θέλει να εφαρμόσει πιλοτικά την τεχνολογία την ερχόμενη άνοιξη, μέσω της εταιρείας car-sharing (κοινής χρήσης αυτοκινήτων) Sunfleet, που εδρεύει κοντά στο αεροδρόμιο του Göteborg, στη Σουηδία. Το σύστημα θα τοποθετηθεί και σε έναν περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων παραγωγής, όπως το νέο V90, από το 2017.

Αυτό όμως δεν θα σημάνει το τέλος των συμβατικών κλειδιών, αφού η Volvo θα συνεχίσει να τα προσφέρει σε πελάτες που δεν ενδιαφέρονται για τη νέα τεχνολογία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube