Καθρέφτης-κάμερα: Η Lexus αφήνει πίσω την Audi

Καθρέφτης-κάμερα: Η Lexus αφήνει πίσω την Audi

Το Lexus ES θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής που θα προτείνει κάμερες στη θέση των πλευρικών καθρεφτών, προσπερνώντας για μερικούς μήνες την Audi.

Την άνοιξη, η Audi ανακοίνωσε ότι το e-tron θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με κάμερες αντί για καθρέφτες. Αλλά ενώ η παρουσίαση του ηλεκτρικού SUV έχει καθυστερήσει (θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, αντί για την αρχικώς ανακοινωθείσα 30ή Αυγούστου), η γερμανική εταιρεία βλέπει την πλάτη της Lexus, η οποία προφανώς και το χάρηκε.

Για το πολυτελή βραχίονα της Toyota, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα διατίθεται στη νέα μπερλίνα ES. Όπως μπορούμε να δούμε, η συσκευή δεν είναι τόσο διακριτική όσο στο e-tron. Το στοιχείο που την ενσωματώνει είναι τοποθετημένο στο βραχίονα του συμβατικού καθρέφτη που διατηρεί το φλας, εξ ου και το πλάτος του συνόλου που είναι σχεδόν παρόμοιο με του κλασικού καθρέφτη.

Lexus mirror-camera

Ο σχεδιασμός του αποτελεί απόδειξη ότι το ES δεν σχεδιάστηκε εξαρχής για να φορέσει αυτόν τον εξοπλισμό, καθώς και οι 5ιντσες οθόνες δείχνουν ενσωματωμένες ως αξεσουάρ aftermarket: Σε κάθε άκρη του ταμπλό, στη βάση της κολόνας του παρμπρίζ και με εμφάνιση GPS της Tom Tom! Στο Audi e-tron αντίθετα, οι οθόνες OLED ενσωματώνονται τέλεια στις πόρτες. Ωστόσο, το Lexus έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς οι οθόνες του είναι τοποθετημένες υψηλότερα.

Lexus mirror-camera

Η Lexus θα προσφέρει προαιρετικά το σύστημα για το λανσάρισμα του ES στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο. Το αυτοκίνητο θα κάνει σύντομα το ντεμπούτο του και στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, τον Οκτώβριο. Δεν είμαστε σίγουροι ότι οι καθρέφτες-κάμερες θα είναι διαθέσιμες και στη Γηραιά Ήπειρο, τουλάχιστον σε όλες τις χώρες, καθώς δεν έχει γίνει παντού προσαρμογή της νομοθεσίας και των ρυθμίσεων γι’ αυτό το θέμα.

Lexus mirror-camera

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube