Επίσημο: Ανασχεδιασμένο, πιο σπορ Lexus ES [video]

Επίσημο: Ανασχεδιασμένο, πιο σπορ Lexus ES [video]

Η Lexus είναι τόσο σίγουρη για τις επιδόσεις της ανασχεδιασμένης μπερλίνας ES, που προσθέτει για πρώτη φορά στην γκάμα του πιο κοινότοπου μοντέλου της μια έκδοση «F Sport».

Μαζική και λογική επιλογή των 60άρηδων, το ES βασίζεται τώρα σε μια νέα, σπονδυλωτή πλατφόρμα με χαμηλότερο κέντρο βάρους και πιο σπορ συμπεριφορά. Πλατφόρμα που είναι μια παράγωγη της Toyota New Global Architecture που υποστηρίζει τις πρόσφατες μπερλίνες Toyota Camry και Avalon.

Η νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα δίνει δυναμικότερα οδικά χαρακτηριστικά, αυτά που αποφάσισε η Lexus να κεφαλαιοποιήσει στην νέα, μαζική μπερλίνα της, σε μια επιχείρηση να τη διατηρήσει ψηλά στους πίνακες των πωλήσεων.

Η Lexus παρουσίασε το Lexus ES 2019, το οποίο θα λανσαριστεί εμπορικά τον Σεπτέμβριο, στο Auto China 2018 στο Πεκίνο, χθες Τετάρτη 25/4. Ο πολυτελής κλάδος της Toyota δήλωσε ότι η τελευταία βερσιόν του αυτοκινήτου θα είναι χαμηλότερη, πιο φαρδιά, και μεγαλύτερη από την απερχόμενη έκδοση, «αντικατοπτρίζοντας νέες δυνατότητες απόδοσης».

lexus es 2019
Η Lexus στοχεύει να εμπνεύσει ενθουσιασμό για το ES, προσφέροντας μια έκδοση F Sport εξοπλισμένη με πίσω πτέρυγα, προσαρμοζόμενη ανάρτηση, οδηγικές ρυθμίσεις και ενίσχυση του ήχου για πιο σπορ χαρακτήρα. Η έκδοση F Sport θα διαθέτει επιπλέον ειδική σήμανση και μεταλλικό φινίρισμα στην καμπίνα.

«Η ομάδα των τεχνικών με επικεφαλής τον Yasuhiro Sakakibara είχε ένα σαφή στόχο για το ES: Να μετασχηματίσουν την εικόνα του», είπε η Lexus σε μια ανακοίνωσή της. «Αυτό σήμαινε να μετατρέψουμε μια μπερλίνα, γνωστή κυρίως για άνεση και την ησυχία στην καμπίνα, σε ένα εξίσου ικανό αυτοκίνητο να προσφέρει κορυφαία συμπεριφορά και δύναμη που μπορείς να νιώσεις και να ακούσεις».

lexus es 2019

Το νέο ES θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις όσον αφορά τον κινητήρα: Το ES 350 με 3,5λιτρο μοτέρ V6 με αναβαθμισμένο σύστημα τροφοδοσίας, συνδυασμένο με ένα νέο 8άρι αυτόματο σασμάν. Το μοτέρ αυτό αποδίδει 302 άλογα, 34 παραπάνω από αυτό της προηγούμενης γενιάς. Το ES 300h, η δεύτερη έκδοση, ανήκει στην τέταρτη γενεά υβριδικών, με 2,5λιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, συνδυασμένο με ένα ηλεκτρομοτέρ με συστοιχία μπαταριών νικελίου μετάλλου του υδριδίου, με απόδοση 215 άλογα.

lexus es 2019

Εξωτερικά, οι σχεδιαστές στόχευαν να δώσουν στο αυτοκίνητο μια προς τα εμπρός κλίση, κατάλληλη για να ζωντανέψει η εικόνα του Lexus. Το εμπρός μέρος συνδυάστηκε με πιο σπορ γραμμή οροφής, χαμηλότερη σιλουέτα και κομψή αεροδυναμική, ενώ στο καθαρό και ανάγλυφο πίσω μέρος τα φανάρια LED αγκάλιασαν το αμάξωμα και προς τα πλάγια. Στο εμπρός μέρος δε, στη μάσκα, υπάρχουν δύο κύρια μοτίβα για να επιλέξεις: Το ένα με γυαλιστερές κάθετες μπάρες και το άλλο μαύρο σε σχήμα «L».

lexus es 2019

Η σουίτα βοηθημάτων ασφαλείας της ιαπωνικής φίρμας με την ονομασία «Lexus Safety System + 2.0» είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Στην αναβαθμισμένη έκδοσή του, προστέθηκαν οι λειτουργίες προετοιμασίας για επικείμενη σύγκρουση και δυνατότητα εντοπισμού δικυκλιστών με το φως της ημέρας. Επιπλέον βελτιώθηκε το σύστημα νυχτερινής ανίχνευσης των πεζών.

Όσον αφορά το infotainment, το ES είναι το πρώτο μοντέλο της Lexus που προσφέρει συνδεσιμότητα Apple CarPlay. Διαθέτει επίσης τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Amazon Alexa, επιτρέποντας στους οδηγούς να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για τον έλεγχο κάποιων λειτουργιών, ακόμη και εξ αποστάσεως, αλληλεπιδρώντας έτσι μεταξύ αυτοκινήτου και σπιτιού. Το ενσωματωμένο Wi-Fi από τη Verizon αποτελεί μέρος ενός προαιρετικού συστήματος πλοήγησης με οθόνη 12,3 ιντσών.

lexus es 2019

Το Lexus ES κατασκευάζεται μαζί με το Toyota Avalon στο εργοστάσιο της Toyota Motor Co., στο Georgetown του Kentucky, αλλά σε διαφορετικές γραμμές παραγωγής. Εδώ να σημειώσουμε ότι το ES ήταν το best-seller του 2017 στην πολυτελή μεσαία κατηγορία στις ΗΠΑ με 51.398 πωλήσεις. Η ανάγκη δε για το νέο μοντέλο κρίθηκε απαραίτητη, καθώς οι πωλήσεις του απελθόντος ES έπεσαν κατά 12% σε μια κατηγορία που απέκλινε προς τα κάτω κατά 7,9%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube