Εκτός δρόμου “cruise control” για τα δύσκολα περάσματα [video]

Εκτός δρόμου “cruise control” για τα δύσκολα περάσματα [video]

H Ford το ονομάζει Trail Control και είναι στάνταρ στο φορτηγάκι F-150 Raptor ΜΥ2019.

Το Ford F-150 Raptor ΜΥ2019 θα είναι εφοδιασμένο με διάφορα συστήματα που θα βοηθούν τον οδηγό στην κίνηση εκτός δρόμου.

Ένα από τα συστήματα αυτά είναι το Trail Control, που όπως λέει η Ford «είναι σαν cruise control για οδήγηση εκτός δρόμου». Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ταχύτητες από 1 έως 20 mph (1,6-32 km/h) και δουλεύει με όλα τα προγράμματα λειτουργίας 4x4 του αυτοκινήτου.

Το σύστημα αναλαμβάνει το χειρισμό του γκαζιού και του φρένου, επιτρέποντας στον οδηγό να επικεντρωθεί στο να κατευθύνει σωστά το αυτοκίνητο με το τιμόνι.

Το Trail Control επίσης βοηθά τον οδηγό να ξεπερνά δύσκολα εμπόδια, κατευθύνοντας αυτόματα τη ροπή σε κάθε τροχό ανάλογα με την πρόσφυσή του και μετά φρενάροντάς τον για να μεταφέρει τη ροπή στον απέναντι. Τέλος, το σύστημα βοηθάει και στο ξεκόλλημα του αυτοκινήτου από βαθιά άμμο ή λάσπη.

Η Ford δημοσίευσε ένα video που δείχνει το Trail Control σε εφαρμογή, εξηγώντας πώς λειτουργεί. Όμως δεν πρόκειται για τη μόνη καινοτομία στο νέου Raptor, αφού υπάρχει και το Terrain Management System. Αυτό, αναμενόμενα, βελτιστοποιεί όλες τις παραμέτρους ανάλογα με το έδαφος πάνω στο οποίο κινείσαι. Έτσι αυξάνει τις δυνατότητες κίνησης σε δύσκολες συνθήκες, ενώ διαθέτει κι έναν αισθητήρα που πληροφορεί τον οδηγό όταν το αυτοκίνητο είναι στον αέρα.

Ford F-150 Raptor MY2019

[Πηγή: Ford]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube