Εδώ θα κάθεται ο οδηγός του νέου Alpine A120

Εδώ θα κάθεται ο οδηγός του νέου Alpine A120

Με τη μορφή του νέου Alpine A120 να είναι σχεδόν γνωστή, η γαλλική φίρμα άρχισε να αποκαλύπτει και λεπτομέρειες του εσωτερικού του, όπως τα σπορ καθίσματα.

Καθώς οδεύουμε προς την επίσημη παρουσίαση του Alpine A120 στην Έκθεση Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, θα μαθαίνουμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για το νέο γαλλικό σπορ κουπέ.

Η αρχή έγινε με τη δημοσίευση στοιχείων για το αλουμινένιο πλαίσιο του νέου, κεντρομήχανου Alpine A120, και στη συνέχεια κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και video που φανερώνουν την αεροδυναμική του. Σήμερα, ήρθε η ώρα να δούμε τα ελαφριά σπορ καθίσματα στα οποία θα κάθεται ο οδηγός και ο συνοδηγός του.

Σε πολλά σπορ καθίσματα αυτοκινήτων παραγωγής γίνεται ένας κακός συμβιβασμός μεταξύ βάρους, πλευρικής στήριξης και άνεσης που προσφέρουν. Σύμφωνα με την Alpine, στην περίπτωση του σπορ καθίσματος του Α120 επετεύχθη η ιδανική ισορροπία, αφού παρέχει κορυφαία πλευρική στήριξη και άνεση, ενώ ταυτόχρονα το βάρος του περιορίζεται σε 13,1 kg. Επιπλέον, είναι πανέμορφο, ενώ η επένδυσή του με καπιτονέ δέρμα στο πλάι παραπέμπει στο παρελθόν της Alpine.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legends: Alpine A110 1300S 1966-1971

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο Alpine A120 είναι ένα κεντρομήχανο, διθέσιο κουπέ που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Porsche 718 Cayman. Έχει τετρακύλινδρο κινητήρα τούρμπο, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχει κυβισμό 1,8 ή 2,0 lt και θα προσφέρεται σε εκδόσεις με 250 και 300 PS περίπου. Ο στόχος είναι το βάρος του αυτοκινήτου να μην ξεπερνά τα 1.000 kg, και το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 4,5”.



[Πηγή: Alpine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube