Η Volvo εναντιώνεται στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση

Η Volvo εναντιώνεται στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση

Η Σουηδική εταιρεία, θεωρεί ότι το ημιαυτόνομο σύστημα που έχει σχεδόν έτοιμο για παραγωγή, είναι προτιμότερο.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να λανσάρουμε στην αγορά ένα αυτοκίνητο που να οδηγεί μόνο του από το σημείο Α στο σημείο Β.

Αυτό ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Håkan Samuelson κατά την παρουσίαση των πρωτότυπων V40 και XC40. Παράλληλα δήλωσε ότι η Volvo εξελίσσει το σύστημά της για να μπορεί ο οδηγός να εκμεταλλεύεται πιο παραγωγικά το χρόνο του όταν η οδήγηση δεν του προσφέρει καμία ευχαρίστηση. Σε ένα μποτιλιάρισμα για παράδειγμα.

Η Volvo θα ξεκινήσει το 2017 ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη Σουηδία όπου 100 XC90 με δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης θα βγουν στους δρόμους με τους ιδιοκτήτες τους στο τιμόνι, ενώ ένα χρόνο αργότερο το πρόγραμμα θα επεκταθεί –σε μικρότερη κλίμακα- και στη Βρετανία.

Δείτε ακόμα: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος με αυτόνομη οδήγηση [video]

Ένα σημείο-κλειδί στο οποίο εναντιώνεται η Volvo απέναντι σε αυτή την τεχνολογία, είναι το θέμα της ευθύνης. Συγκεκριμένα δηλώνει πως δε συμφωνεί με τις υπόλοιπες εταιρείες που καθιστούν έστω κι εν μέρει υπεύθυνο τον οδηγό για ό,τι κι εάν συμβεί κατά την αυτόνομη οδήγηση.

Για τους Σουηδούς είναι αυτονόητο ότι η ευθύνη θα βαραίνει το αυτοκίνητο και δεν προτίθενται να μπουν στο παιχνίδι της πλήρως αυτόνομης οδήγησης εάν δεν είναι σίγουροι ότι το σύστημά τους δε γίνεται να αστοχήσει. Όποιες κι εάν είναι οι συνθήκες που επικρατούν.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube