Διαφορετικοί ηλεκτρικοί δρόμοι για Audi και Porsche

Διαφορετικοί ηλεκτρικοί δρόμοι για Audi και Porsche

Παρά το αυστηρό πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων του ομίλου Volkswagen, η κάθε μια από τις Audi και Porsche θα εξελίξει τη δική της ηλεκτρική πλατφόρμα.

Η διοίκηση του ομίλου Volkswagen έδωσε το πράσινο φως σε Audi και Porsche ώστε να εξελίξει η καθεμιά τη δική της ηλεκτρική πλατφόρμα.

Πρόκειται μεν για μια σαφώς πιο κοστοβόρα προσέγγιση συγκριτικά με την κοινή χρήση ενός πατώματος κι από τις δύο εταιρείες, όμως η ανάγκη για διαφορετικό χαρακτήρα των μοντέλων την καθιστά πιο σωστή συνολικά.

Δείτε ακόμα: Προ των πυλών η ανανεωμένη Porsche 911 GT3

Συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα υπάρξει, όμως θα περιοριστεί στην εξέλιξη συγκεκριμένων τομέων και την κοινή χρήση μηχανικών μερών για οικονομία κλίμακας. Από εκεί και πέρα, η μόνη ομοιότητα θα έχει να κάνει με την τοποθέτηση των μπαταριών όσο πιο χαμηλά γίνεται, για το χαμηλότερο δυνατό κέντρο βάρους.

Έτσι, το σύστημα της Audi (κατά πάσα πιθανότητα με τρία ηλεκτρικά μοτέρ) θα είναι περισσότερο συμβατό με τις απαιτήσεις της μαζικότερης παραγωγής, ενώ εκείνο της Porsche (με δύο μοτέρ) θα είναι πιο ειδικό και με έμφαση στο σπορ χαρακτήρα.

[www.autoevolution.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube