Το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google μαθαίνει να διαχειρίζεται τους ποδηλάτες

Το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google μαθαίνει να διαχειρίζεται τους ποδηλάτες

Η Google προσπαθεί να αναπτύξει νοημοσύνη στο αυτόνομο αυτοκίνητό της.

Η Google προσπαθεί να αναπτύξει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης στο αυτόνομο αυτοκίνητό της ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζεται καταστάσεις στις οποίες θα ήταν απαραίτητος ο ανθρώπινος παράγοντας.

Τον περασμένο μήνα το software “Google Chauffeur” μάθαινε να χρησιμοποιεί την κόρνα. Με την ένταση και τον παλμό που αρμόζει σε κάθε περίπτωση.

Τώρα είναι η σειρά για το αυτόνομο αυτοκίντο να μάθει να αναγνωρίζει τους ποδηλάτες και τις χειρονομίες με τις οποίες αυτοί συνεννονούνται με τους οδηγούς των αυτοκινήτων, δηλώνοντας την πρόθεσή τους για αναστροφή ή αλλαγή κατεύθυνσης. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει παρακολούθηση ποδηλατών σε δρόμους και ειδικά διαμορφωμένες πίστες, ώστε το αυτοκίνητο να μάθει να αναγνωρίζει ποδήλατα κάθε είδους χρώματος και μεγέθους σκελετού και τροχών.

Η Google τονίζει ότι το όχημά της είναι το ασφαλέστερο για πεζούς και ποδηλάτες, καθώς έχει περιφερειακή όραση 360 μοιρών. «Το αυτοκίνητό μας δεν θα στριμώχνεται να περάσει ένα ποδήλατο όταν αυτό θα κινείται στην μέση της λωρίδας. Παρότι θα χωρούσε. Αλλά δεν θα το κάνει για λόγους ασφαλείας», ισχυρίζονται οι μηχανικοί εξέλιξης. Η αλληλεπίδραση των αυτόνομων οχημάτων με πεζούς και ποδηλάτες είναι ένα από τα σοβαρότερα ανοιχτά ζητήματα στην πρακτική εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας.

Πηγή autoguide.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube