Το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google έμαθε να κορνάρει

Το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google έμαθε να κορνάρει

Το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της Google εκπαιδεύεται για τις περιστάσεις εκείνες που θα πρέπει να κορνάρει. Για να κυκλοφορήσει σε Ελλάδα και Ιταλία θα χρειαστεί ειδική μετεκπαίδευση.

Το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google γίνεται όλο και πιο έξυπνο μέρα με τη μέρα. Και πιο ευγενικό. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν στην μηνιαία έκθεσή τους οι τεχνικοί που είναι υπεύθυνοι με την εξέλιξή του.

Πρόσφατα η ομάδα έμαθε το αυτοκίνητο να κορνάρει. Πότε και πως, προκειμένου να προειδοποιεί τους πεζούς ή τους οδηγούς άλλων οχημάτων για ενδεχόμενο κίνδυνο αλλά χωρίς να τους τρομάζει. Για να το πετύχουν αυτό οι επιστήμονες της Google το… εξέθεσαν σε διάφορες καταστάσεις που σήκωναν από λίγο ως πολύ κορνάρισμα. Όπως η έξοδος ενός άλλου οχήματος από θέση στάθμευσης με την όπισθεν, ή ένα αυτοκίνητο που κινείτο ανάποδα σε μονόδρομο.

Αυτό που ήθελαν να πετύχουν είναι το αυτόνομο όχημα να κορνάρει αρχικά εντός της καμπίνας, ώστε οι επιβάτες να στρέψουν την προσοχή τους στον δρόμο και στο εξελισσόμενο συμβάν. Και εν συνεχεία, να κορνάρει στον πεζό ή στον άλλο οδηγό. «Σκοπός μας είναι να μάθουμε το αυτοκίνητο να χρησιμοποιεί την κόρνα σαν ένας υπομονετικός, λογικός οδηγός», δηλώνει η ομάδα. «Και καθώς θα αποκτά εμπειρία (!) θα μάθει πως αντιδρούν οι άλλοι οδηγοί και οι πεζοί σε κάθε τύπο κορναρίσματος».

Ένα μεγάλο πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ότι δεν κάνουν. Όχι για αυτούς που επιβαίνουν σε αυτά, αλλά για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους οδηγούς άλλων οχημάτων που δεν ακούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να πλησιάζει. Η Google ανακοίνωσε ότι έχει σχεδιάσει έναν ήχο ειδικής συχνότητας που θα ακούγεται όταν το δικό της ηλεκτρικό αυτόνομο όχημα θα κινείται, ώστε να γίνεται αντιληπτό εγκαίρως. Η έντασή του μάλιστα θα μεταβάλλεται, θα αυξάνεται όταν θα κινείται γρήγορα και θα μειώνεται όταν ρολάρει με χαμηλή ταχύτητα.

Πηγή Autoblog.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube