Κόντρα Apple και Google για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς οδηγό

Κόντρα Apple και Google για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς οδηγό

Οι δύο κολοσσοί συναγωνίζονται για το ποιος θα παρουσιάσει πρώτος το ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς οδηγό.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία αντλεί την πληροφορία από πηγές της αγοράς ακινήτων, τόσο η Apple όσο και η Google ενδιαφέρονται για εκτάσεις στην περιοχή San Francisco Bay.

Στη Silicon Valley δηλαδή, όπου έχουν την έδρα τους οι περισσότερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Η περιοχή αυτή στην Β. Καλιφόρνια έχει πάρει το όνομά της επειδή από το... πυρίτιο, το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα microchips.

Οι εκτάσεις πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα αφορά στο αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, ένα project το οποίο αργά αλλά σταθερά προχωρούν και οι δύο εταιρείες, με άκρα φυσικά μυστικότητα. Το επιβεβαιώνει και ο εκτελεστικός διευθυντής της Hudson Pacific Properties Inc., Victor Coleman: «Αυτές οι εκτάσεις έχουν μεγάλη ζήτηση από εταιρείες που ενδιαφέρονται να διαμορφώσουν εκεί χώρους κατάλληλους για έρευνα και εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων».

Σύμφωνα με τον Coleman, η Google ενδιαφέρεται να αγοράσει 37.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η Apple εξετάζει έναν χώρο διπλάσιας έκτασης. Η WSJ παρατηρεί ότι αν και οι συγκεκριμένες εκτάσεις είναι μεγάλες, τα εργοστάσια αυτοκινήτων συνήθως καταλαμβάνουν πολύ μεγαλύτερο εμβαδό. Οπότε οι συγκεκριμένες εκτάσεις είναι πιθανότερο να χρησιμοποιηθούν για τα κέντρα R&D παρά για γραμμές συναρμολόγησης.

Και δεν είναι μόνο η Apple και η θυγατρική της Google, Alphabet. Αυτοκινητοβιομηχανίες ενδιαφέρονται επίσης για εκτάσεις στην ίδια περιοχή. Στην σύσκεψη των μετόχων της Hudson Pacific Properties, ο Coleman ανάφερε τις Toyota, Tesla, BMW, Mercedes και Ford μεταξύ των εταιρειών που ενδιαφέρονται για ακίνητα στην Silicon Valley.

[Πηγή Wall Street Journal]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube