Audi: Σύνδεση σε δίκτυο 5G από το 2020

Audi: Σύνδεση σε δίκτυο 5G από το 2020

Η συνεργασία της εταιρείας με τη Huawei θα δώσει αυτοκίνητα συμβατά με την τεχνολογία 5G στο τέλος της τρέχουσας 10ετίας.

Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις βλέψεις της να παρουσιάσει αυτοκίνητα συμβατά με δίκτυα 5G μέχρι το 2020.

Την τεχνογνωσία για όλο αυτό θα δώσει ο κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός Huawei, με τον οποίο η Audi έχει συνάψει συμφωνία από το 2016.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βελτιώσει σημαντικά την επικοινωνία V2X, δηλαδή του αυτοκινήτου με τα άλλα αυτοκίνητα που κινούνται στο δρόμο καθώς και τις υποδομές.

Προφανώς, ο μεγάλος κερδισμένος από όλα τα παραπάνω θα είναι η αυτόνομη οδήγηση, αφού οι πληροφορίες που θα φτάνουν στα αυτοκίνητα θα είναι πολλαπλάσιες άρα και η κίνησή τους ασφαλέστερη.

Θα υπάρχει δηλαδή αμεσότερη επικοινωνία με τις επικρατούσες συνθήκες κίνησης στο δρόμο, τα φανάρια, τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και τα σήματα του ΚΟΚ, ώστε η καθοδήγησή του αυτοκινήτου στον προορισμό του να είναι η βέλτιστη από όλες τις απόψεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι πρώτες επίσημες πληροφορίες και φωτογραφίες του Audi Q8

Η τεχνολογία 5G θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται για την Audi στην Κίνα, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να ακολουθούν. Ήδη μάλιστα βρίσκεται σε δοκιμαστικό επίπεδο στην επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας, ωστόσο το πλάνο θέλει έως το 2020 η κάλυψή του να έχει φτάσει στο 90%, τουλάχιστον για τις πόλεις και τους αυτοκινητοδρόμους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Huawei, «Δε μιλάμε μόνο για ένα αυτοκίνητο σε αυτή την περίπτωση. Πρόκειται για μια ολόκληρη κοινότητα στην ουσία. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να συνυπολογίζονται πολλοί παράγοντες στην κυκλοφορίας και το αυτοκίνητο να αντιδρά προοδευτικά σε ό,τι πρόκειται να αντιμετωπίσει. Για παράδειγμα να αναγνωρίσει ότι ένα φανάρι θα γίνει κόκκινο και να φρενάρει προοδευτικά».

Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή αυτού του πλάνου στην Ευρώπη, ωστόσο όλες οι πλευρές θέλουν να γίνει όσο πιο σύντονα γίνεται.

[Πηγή: AutoExpress.co.uk]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube