Oι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Audi Q8

Oι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Audi Q8

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του νέου πολυτελούς sport SUV της Audi.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Audi Q8 είναι προγραμματισμένη για σήμερα και οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες της νέας ναυαρχίδας των SUV της Audi κυκλοφόρησαν μέσω ενός πορτογαλικού site και δείχνουν αρκετά αληθοφανείς. Οι επίσημες φωτογραφίες του νέου μοντέλου θα κυκλοφορήσουν αργότερα με την παρουσίασή του στο Summit της Audi στο Shenzhen της Κίνας.

Όπως είχαμε δει και από τα επίσημα σκίτσα του μοντέλου πριν μία εβδομάδα, η σχεδίαση του Q8 ακολουθεί μια αρκετά πιο επιθετική γραμμή από το αδελφό Q7 στο οποίο βασίζεται. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η μικρότερη σε ύψος αλλά αρκετά πιο πλατιά μάσκα, ενώ τα φώτα μίκρυναν ελαφρώς και απέκτησαν μια πιο συνοφρυωμένη όψη.

Audi Q8 Leaked 1

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η χαμηλή γραμμή της οροφής που το δίνει ένα «κουπέ» παρουσιαστικό, αλλά υστερεί σε πρακτικότητα σε σχέση με το Q7. Το Q8 δεν μπορεί να εφοδιαστεί με τρίτη σειρά καθισμάτων, με την υπόλοιπη όμως καμπίνα να παραμένει αρκετά ευρύχωρη. Η πίσω πόρτα ενσωματώνει ένα αεροδυναμικό χείλος, ενώ ψηλά βρίσκουμε μια αεροτομή. Τα φώτα με τη σειρά τους είναι full LED και ενώνονται με μια LEDοταινία.

Το νέο Q8 θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με το Q7, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Μεγάλες διαφορές στις διαστάσεις δεν υπάρχουν σε σχέση με το Q7, αλλά το νέο Sport Activity Coupe θα βρίσκεται 40 mm πιο κοντά στο έδαφος. Ακόμα, το νέο Q8 έχει ελαφρώς μικρότερο χώρο αποσκευών που φτάνει τα 630 lt.

Audi Q8 Leaked 2

Στην καμπίνα, συναντάμε την γνώριμη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Audi με τα οριζόντια μοτίβα. Στην κεντρική κονσόλα φωλιάζουν δύο έγχρωμες οθόνες αφής για τον χειρισμό όλων των λειτουργιών του αυτοκινήτου, ενώ μπροστά από τον οδηγό συναντάμε το Virtual Cockpit των 12,3”.

Στοιχεία για την γκάμα κινητήρων δεν έχουμε, αλλά βλέποντας τις φωτογραφίες της έκδοσης 50 TDI εικάζουμε ότι πρόκειται για τον 3.0 V6 TDI των 272 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων.

Περισσότερα στοιχεία, φωτογραφίες και βίντεο για το νέο Audi Q8 θα έχουμε μέσα στην ημέρα.

Audi Q8 Leaked 3

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube