Τα πρώτα σκίτσα του Škoda Kamiq

Τα πρώτα σκίτσα του Škoda Kamiq

Το νέο B-Segment SUV της τσέχικης φίρμας θα παρουσιαστεί στην έκθεση Γενεύης

Μετά από την επίσημη ανακοίνωση του ονόματος, η Škoda παρουσίασε και τα πρώτα σκίτσα του επερχόμενου Kamiq το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση Γενεύης τον Μάρτιο.

Τα επίσημα σκίτσα είναι δημιουργία του σχεδιαστή Antti Mikael Savio και αποκαλύπτουν ένα συμπαγές και ταυτόχρονα επιθετικό B-Segment SUV, το οποίο έχει ελάχιστες διαφορές σε σύγκριση με το πρωτότυπο Vision X που παρουσιάστηκε πέρυσι ως προάγγελος του μοντέλου παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Karoq 1.6 TDI

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Škoda, Oliver Stefani, δήλωσε: "Στο νέο μας αστικό SUV Kamiq, ενσωματώσαμε μια εντελώς νέα διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων. Τα διπλά φανάρια με τα φώτα ημέρας τοποθετημένα από πάνω εμφανίζονται για πρώτη φορά σε Škoda. Αυτά δίνουν στο Kamiq μια ξεχωριστή εμφάνιση και αποτελούν μια ακόμη εφαρμογή της επιτυχημένης σχεδιαστικής γλώσσας των SUV μας."

Το Kamiq (το οποίο δεν έχει σχέση με το ομώνυμο SUV που κυκλοφορεί στην Κίνα από πέρυσι) θα συμπληρώσει την γκάμα της τσέχικης φίρμας δίπλα στα μεγαλύτερα Kodiaq και Karoq.

Το αδελφάκι των Volkswagen T-Cross και Seat Arona, θα βασίζεται σε μια μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμα MQB του ομίλου Volkswagen, και θα εξοπλίζεται με νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και έξυπνα στοιχεία εξοπλισμού στο εσωτερικό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube