Škoda: Και επίσημα, το μικρό SUV θα λέγεται Kamiq

Škoda: Και επίσημα, το μικρό SUV θα λέγεται Kamiq

Δεν θα είναι «Kosmiq», αλλά «Kamiq» το όνομα του μικρού τσεχικού SUV, ένα όνομα που η Škoda χρησιμοποιεί ήδη στην Κίνα. Το αστικό SUV θα παρουσιαστεί στις αρχές Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η λογική επικράτησε. Όπως και μεγάλα αδέλφια του, το μικρό SUV από τη Škoda θα έχει όνομα που αρχίζει με «Κ» και τελειώνει με «Q», αλλά όχι το «Kosmiq». Ύστερα από την οικογένεια Kodiaq και Karoq, τόπο στο αστικό Kamiq. Οι πελάτες, ακόμη και οι πωλητές, με τέτοια γκάμα κινδυνεύουν να «χαθούν» μέσα σε μια έκθεση της τσεχικής φίρμας! Με την καλή έννοια…

Το όνομα αυτό δεν είναι εντελώς νέο, καθώς η Škoda το χρησιμοποιεί ήδη σε ένα SUV που κυκλοφορεί στην Κίνα από πέρυσι. Όπως συνέβη με το Karoq και το Kodiaq, ο Τσέχος κατασκευαστής αναζήτησε όνομα σε μια μακρινή και παγωμένη γωνιά του πλανήτη. Η Škoda εξηγεί ότι το Kamiq προέρχεται από τη γλώσσα των Inuit που ζουν στο βόρειο Καναδά και στη Γροιλανδία. Σημαίνει δε «κάτι που είναι τόσο καλό όσο κι ένα δεύτερο δέρμα για όλες τις καταστάσεις». Ως υπενθύμιση, το Karoq προέρχεται από γλώσσα που μιλιέται επίσης από μια φυλή που ζει στην Αλάσκα, ενώ το Kodiaq είναι ένα νησί στην Αλάσκα.

Το ευρωπαϊκό Kamiq θα παρουσιαστεί σε λίγες εβδομάδες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου 2019). Θα ενταχθεί στην κατηγορία των αστικών SUV/crossover που κυριαρχείται μέχρι στιγμής από το Renault Captur. Το Kamiq είχε προαναγγελθεί πριν από ένα χρόνο από το πρωτότυπο Vision X. Και αναμένεται να κάνει «τικ» σε όλα τα κουτάκια που χαρακτηρίζουν ένα καλό Škoda: Γενναιόδωροι χώροι, πρακτικές εφαρμογές που κάνουν την καθημερινή ζωή πιο εύκολη, καλή σχέση τιμής/αξίας... Με το Kamiq και το νέο κόμπακτ Scala η Škoda ελπίζει να σπάσει την μπάνκα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube