Επίσημο: Αυτό είναι το κινεζικό, νέο Škoda Kamiq

Επίσημο: Αυτό είναι το κινεζικό, νέο Škoda Kamiq

Το Kamiq, το νέο κόμπακτ οικονομικό crossover για την Κίνα, αποκαλύφθηκε δύο μέρες πριν από το ντεμπούτο του στο Auto China 2018, στο Πεκίνο.

Το νέο Kamiq που τοποθετείται στην κινεζική γκάμα της Škoda κάτω από το Karoq, θα λανσαριστεί εμπορικά τον Ιούνιο και αναμένεται να στοιχίζει περίπου 90.000 γουάν ή 11.600 ευρώ.

Οι ακριβείς διαστάσεις του αυτοκινήτου που θα κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Shanghai-VW είναι παραπλήσιες με αυτές του Karoq: 4.390 x 1.781 x 1.593 mm και μεταξόνιο 2,61 m. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένα 1.500άρης βενζινοκινητήρας με 110 PS που θα συνδυάζεται με ένα βασικό 5άρι σασμάν ή, έξτρα, αυτόματο 6άρι. 

Οι παραπάνω επιλογές έχουν προφανή στόχο να δημιουργήσουν ένα ούλτρα προσιτό κόμπακτ crossover, καθώς μοτέρ και σασμάν είναι από τα «παλιά», με το αυτοκίνητο να απευθύνεται σε ένα πολύ νεανικό κοινό.

skoda kamiq

Παραδόξως, τα πράγματα στην καμπίνα είναι υποδεέστερα από αυτά του μηχανολογικού τομέα, με το ταμπλό κομμάτι από την «παλαιολιθική» Škoda, με αναλογικά όργανα και οθόνη αφής 8”. Βλέποντας δε αυτούς τους διακόπτες «παλαιού τύπου», διερωτόμαστε πώς η Škoda θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν βαλθεί να επιδεικνύουν ό,τι πιο tech μπορούν, ακόμα και από τα βασικά μοντέλα τους: Ψηφιακά όργανα, μεγάλες οθόνες αφής, 6άρι χειροκίνητο σασμάν αν όχι διπλού συμπλέκτη ακόμα και σε αυτή την κατηγορία. Η ίδια εικόνα υπάρχει πίσω με ένα φλατ, φτωχό σε φινίρισμα πίσω κάθισμα.

skoda kamiq

Το νέο Škoda Kamiq θα δελεάσει περισσότερο με τη σιλουέτα του Κινέζους αγοραστές μεγάλης ηλικίας που θέλουν να συμβαδίζουν τρόπον τινά με τη μόδα, παρά τους αγοραστές μικρής ηλικίας που, ακόμα κι αν δεν είναι ευκατάστατοι, ψάχνουν για κάτι πιο νεανικό και tech freak από το Kamiq στην καμπίνα. Για την Κίνα, μιλάμε.

skoda kamiq
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube