Στα σκαριά η νέα γενιά της αγωνιστικής BMW M4 GT4

Στα σκαριά η νέα γενιά της αγωνιστικής BMW M4 GT4

Η BMW δημοσίευσε ένα πρώτο σκίτσο της νέας αγωνιστικής BMW M4 GT4, η οποία θα είναι διαθέσιμη για τις ιδιωτικές ομάδες το 2022.

BMW M4 GT4

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο σκίτσο της νέας γενιάς της αγωνιστικής BMW M4 GT4, η οποία θα είναι διαθέσιμη για τις ιδιωτικές ομάδες από το επόμενο έτος.

Το αγωνιστικό βασίζεται στην νέα BMW M4 με την κωδική ονομασία G82 και θα αντικαταστήσει τον προκάτοχο του που βασιζόταν στην F82 M4 και έκανε ντεμπούτο το 2017.

BMW M4 GT4 F82

Από το μοναδικό σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα η BMW είναι εμφανές ότι η αεροτομή στην BMW M4 GT4 έχει αλλάξει, υιοθετώντας πλέον σχεδίαση τύπου swan-neck.

Η αγωνιστική BMW M4 GT4 φαίνεται ότι το αγωνιστικό έχει διογκωμένους θόλους τροχών, τέσσερις απολήξεις εξάτμισης και μεγάλους διαχύτες από ανθρακονήματα στο εμπρός και πίσω μέρος.

Όπως και στο αυτοκίνητο δρόμου παραγωγής, κάτω από το καπό της θα βρίσκεται ο 3λιτρος τούρμπο Ι6 του οποίου η ισχύ θα είναι περιορισμένη σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας GT4. Υπενθυμίζουμε ότι στην M4 παραγωγής το μοτέρ αποδίδει 510 PS.

BMW M4 GT4 F82

To εσωτερικό της θα είναι σαφώς και πολύ πιο σπαρτιάτικο. Καθετί περιττό θα θυσιαστεί στο βωμό της μείωσης του βάρους. Καταλήγοντας έτσι με μόνο με μια θέση μπάκετ, το κατάλληλο roll cage και τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας.

Η BMW δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τιμές για τη νέα αγωνιστική Μ4 GT4.  Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι ότι ο προκάτοχος της είχε κόστος περίπου €170.000 στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube