Σπανιότατη πισωκίνητη Lamborghini Aventador εκλάπη στις Κάννες και βρέθηκε στην Πολωνία

Σπανιότατη πισωκίνητη Lamborghini Aventador εκλάπη στις Κάννες και βρέθηκε στην Πολωνία

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Γνωρίζατε ότι υπάρχει πισωκίνητη Lamborghini Aventador; Με αφορμή μια κλοπή, το μάθαμε.

Η Oakley Design είχε αναλάβει το 2011 να ικανοποιήσει την επιθυμία κάποιων να έχουν και να οδηγούν μια πισωκίνητη Lamborghini Aventador. Κι εμείς κάναμε την ίδια σκέψη, όταν την είχαμε δοκιμάσει, αλλά δεν είχαμε μαζί πορτοφόλι.

Παρότι η Lamborghini βγάζει πισωκίνητη έκδοση για τη μικρότερη Huracan με τον V10 κινητήρα [video δοκιμή εδώ], δεν έκανε κάτι παρόμοιο για τη μεγαλύτερη V12 Aventador. Η έκδοση SV της Aventador και η επικείμενη SVJ που βασίζεται στην Aventador S και θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες, διατηρούν το σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Lamborghini Aventador S [video]

Ενώ η Lamborghini θεωρούσε και θεωρεί ότι η δύναμη του V12 δεν είναι για να παίζεις με τη μετάδοση και δεν αποχωρίζεται την 4κίνηση, η Oakley Design για την πισωκίνητη Aventador προσέφερε τότε μια αναβαθμισμένη έκδοση, από τους 700 στους 760 ίππους, περισσότερα κι από τα 740 της Aventador S. Με αναπρογραμματισμένο εγκέφαλο, νέα εισαγωγή και εξάτμιση από τιτάνιο. Εκτός από την αυξημένη ισχύ, το αυτοκίνητο είναι και ελαφρύτερο, χωρίς τον κεντρικό άξονα μετάδοσης και το εμπρός διαφορικό, ενώ πατά και σε ειδικούς σφυρήλατος τροχούς που εξοικονομούν ακόμη περισσότερο βάρος.

Η Oakley Design έκανε επεμβάσεις και στο αεροδυναμικό κοστούμι με ανασχεδιασμένους αεραγωγούς και «φούστες» στα μαρσπιέ, φτιαγμένα φυσικά όλα από ανθρακόνημα. Μόλις πέντε κομμάτια είχαν κατασκευαστεί.

Ένα από αυτά τα πέντε αυτοκίνητα, στον Abdullah Alfahim, έναν εκατομμυριούχο και “infuencer” στα social media (δουλειά κι αυτή…) από το Dubai. Από τις αναρτήσεις του είναι γνωστό ότι φέρνει το αυτοκίνητο αυτό μαζί του, όταν έρχεται στην Ευρώπη. Οπότε, όταν αποφάσισε να πάει από τις Κάννες στο Λονδίνο, φάνηκε λογικό ότι τον προσέγγισε μια εταιρεία μεταφοράς και προσφέρθηκε να μεταφέρει τη Lamborghini στο Νησί.

«Η υποτιθέμενη εταιρεία παρέλαβε το αυτοκίνητό μου από το ξενοδοχείο Intercontinental στις Κάννες. Μια μέρα πριν πετάξω για το Λονδίνο, ένας άνδρας μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι το αυτοκίνητο θα είναι στο ξενοδοχείο (στο Λονδίνο) σε μία ώρα. «Μετά μπλόκαρε τον αριθμό μου και δεν έχω ξανακούσει νέα του από τότε», είχε δηλώσει ο Alfahim.

Αφού προσπάθησε κατ’ επανάληψη να επικοινωνήσει με την «εταιρεία» και με τον συγκεκριμένο άνδρα, ο Alfahim κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής. Πήγε στην αστυνομία και κοινοποίησε το θέμα στα social media. Η μεγάλη του επιρροή σε χιλιάδες ακόλουθους σήμαινε και αντίστοιχα μεγάλη διασπορά του νέου. Τελικά, το αυτοκίνητο βρέθηκε από έναν car spotter στην Πολωνία και συγκεκριμένα στη Βαρσοβία, όπου είχε φτάσει μέσω Ιταλίας. Το δίκτυο σκόπευε να το προωθήσει στη Ρωσία και από εκεί στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Alfahim.

Για την ώρα είναι στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Βαρσοβία και φρουρείται. Με νέο ποστάρισμα ο Alfahim ευχαριστεί τις Αρχές και ιδιαίτερα την πολωνική Αστυνομία για το έργο τους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube