Lamborghini: Τελευταίο teaser για την Aventador SVJ

Lamborghini: Τελευταίο teaser για την Aventador SVJ

Η αεροδυναμική έχει την τιμητική της στην Aventador SVJ, εξ ου και η εικόνα που δημοσιεύουμε που αποτελεί και το τελευταίο teaser της Sant’Agata πριν από την τελική αποκάλυψή της, την Παρασκευή.

Απομένουν μόνο δύο ημέρες πριν ανακαλύψουμε την τελευταία δημιουργία της Sant’Agata, το κάστρο της Lamborghini. Η ιταλική φίρμα είναι έτοιμη για το δημόσιο ντεμπούτο της Avetandor SVJ που έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ γύρου στα αυτοκίνητα παραγωγής στο Nürburgring [βλ. video]. Όπως και του ηλεκτρικού NextEV Nio EP9 που είχε κάνει 6’ 45” 9.Μια επίδοση που οφείλει τα μέγιστα στην πολύ ιδιαίτερη αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Είναι αυτονόητο ότι η Aventador είναι ήδη ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο από μόνο του. Η Lamborghini έχει βάλει πάνω της ό,τι καλύτερο διαθέτει η φίρμα κι έτσι το 12κύλινδρο σούπερκαρ έχει αναδειχτεί σε μοντέλο αναφοράς για τους λάτρεις του ακραίου, πληθωρικού και χωρίς συμβιβασμούς αυτοκινήτου. Στη συνέχεια ήρθε η Aventador Superveloce (SV), με μεγαλύτερη ισχύ, μικρότερο βάρος και ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Αν νομίζατε ότι η Lamborghini δεν θα μπορούσε να πάει ακόμα πιο μακριά τη βαλίτσα, αφενός δεν ξέρετε τη Lambo και αφετέρου θα εκπλαγείτε. Στο τέλος της εβδομάδας, στο concours d’élégance του Pebble Beach, η φίρμα της Sant’Agata θα αποκαλύψει την Aventador SV Jota. Ένα όνομα που αναθερμαίνει αναμνήσεις στον οίκο της Lamborghini, είτε με τη Miura είτε με την Diablo.

Το παράδοξο είναι ότι η Aventador SVJ έχει ήδη περάσει στην Ιστορία πριν καν λανσαριστεί, καταρρίπτοντας στην πίστα του Nürburgring το πρόσφατο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα παραγωγής της Porsche 911 GT2 RS. Το 6,5λιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ V12 στην περίπτωση της SVJ ανέβηκε από τα 740 στα 770 άλογα, ενώ ξεχωριστή σπουδή έχει επιδειχτεί για την αεροδυναμική. Απόδειξη, αυτή η τελευταία εικόνα-teaser πριν την τελική αποκάλυψή της, την προσεχή Παρασκευή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube