Σουηδία: Σήκωσε άγκυρα το πρώτο αυτόνομο ηλεκτρικό ferry

Σουηδία: Σήκωσε άγκυρα το πρώτο αυτόνομο ηλεκτρικό ferry

Ένα μικρό ferry στη Σουηδία δείχνει το δρόμο για το πώς θα είναι οι μελλοντικές μετακινήσεις και στη θάλασσα. 

Σουηδία: Σήκωσε άγκυρα το πρώτο αυτόνομο ηλεκτρικό ferry

Και το όνομα αυτού MF Estelle. Πρόκειται για το πρώτο αυτόνομο ηλεκτροκίνητο ferry που ξεκίνησε δρομολόγια στα νησιά Kungsholmen και Sodermalm της Στοκχόλμης. Ανήκει στην ναυτιλιακή εταιρεία Torghaen και στη νορβηγική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Zeabuz.

To MF Estelle είναι ένα βιώσιμο και φιλικό στο περιβάλλον πρωτοποριακό ferry, που προσφέρει μια ασφαλή πρόταση στους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς. Με τις ηλεκτρικές, αυτόνομες δυνατότητες και την προηγμένη ψηφιακή ασφάλεια, θέτει τις βάσεις για μελλοντικές εξελίξεις στον κλάδο, δήλωσε ο Stein Andre Herigstad-Olsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Torghaen AS.

Από την πλευρά του, ο ο Erik Dyrkoren, Διευθύνων Σύμβουλος της Zeabuz τόνισε πως η συνεργασία μας με την Torghaen είναι το πρώτο βήμα που στόχο έχει να συνδέσει κοινότητες με ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο, όχι μόνο στη Στοκχόλμη αλλά και σε άλλες πόλεις όπου πλωτά μέσα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. 

ferry

Σε πρώτη φάση πάνω στο MF Estelle θα υπάρχει πλοίαρχος στη γέφυρα, αλλά μόνο για λόγους ασφαλείας. Ο άμεσος στόχος είναι το πλοίο να παρακολουθείται από τη στεριά χωρίς την παρουσία φυσικού προσώπου στη γέφυρα. Αρχικά, το πλοίο θα εκτελεί τέσσερα δρομολόγια την ώρα, αυξάνοντάς τα σταδιακά σε οκτώ την ώρα για 15 ώρες την ημέρα, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει έως 25 επιβάτες.

Οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών δηλώνουν σε κάθε περίπτωση πως η τεχνολογία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τέτοιες μετακινήσεις και η Στοκχόλμη είναι το βασικό πεδίο με το οποίο θα αποδείξουν όλα τα παραπάνω.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube