Σινεμά & Αυτοκίνητο: The Seven-Ups [video]

Σινεμά & Αυτοκίνητο: The Seven-Ups [video]

Απόλυτος ρεαλισμός στην καταδίωξη! Για το car chasing του «The Seven-Ups» δεν έγιναν σχεδόν καθόλου πρόβες, δεν υπήρχαν κόλπα, μουσική ειδικός εξοπλισμός ή ειδικά εφέ! Μόνο καθαρό συναίσθημα, αδρεναλίνη και κινητήρες που ούρλιαζαν!

Σινεμά & Αυτοκίνητο: The Seven-Ups

Έτος The Seven-Ups, 1973 Σκηνοθέτης Philip D’ Antoni Σταρ Pontiac Ventura Sprint Coupé '73, Pontiac Grand Ville '73 Ηθοποιοί Roy Scheider, Victor Arnold, Tony Lo Bianco, Larry Haines, Richard Lynch, Jerry Leon, Ken Kercheval Διάρκεια 1h 43’ Ελληνικός τίτλος Η μυστική υπηρεσία των 7 Στούντιο Twentieth Century-Fox

Υπόθεση Ηνωμένες Πολιτείες, δεκαετία ’70. Ο Buddy Manucci που υποδύεται ο Roy Scheider είναι ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός της Νέας Υόρκης και μέλος μιας αντισυμβατικής ομάδας δράσης που ονομάζεται «The Seven-Ups», εξ ου και το τίτλος που το φιλμ προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες, «Η μυστική υπηρεσία των επτά». Μια δράκα αστυνομικών που μετέρχεται δραστικών μέτρων εκτός πρωτοκόλλου για να φέρει τους εγκληματίες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η καταδίωξη στο The Seven-Ups μοιράζεται το DNA της με του Bullitt και του The French Connection, αποτελώντας σπονδή του car chasing στο σινεμά.

Όταν ο Vito Lucia (Tony Lo Bianco), μια από τις επαφές του Manucci στους δρόμους της Νέας Υόρκης, χρησιμοποιεί απόρρητη λίστα της αστυνομίας για να απαγάγει μαφιόζους και να τους κρατά για λύτρα, ξεκινά μια σειρά κλιμακούμενων συγκρούσεων. Με αποτέλεσμα το θάνατο ενός μέλους της Seven-Ups να σκοτωθεί, ανοίγοντας έτσι τον Ασκό του Αιόλου προκειμένου να μαγκώσουν τον Lucia.

Σινεμά & Αυτοκίνητο: The Seven-Ups

Tα αυτοκίνητα Το μοντέλο που οδηγεί ο Roy Scheider είναι μια κουπέ Pontiac Ventura Sprint του 1973. Το έξτρα πακέτο «Ventura Sprint» αφορούσε τις δίπορτες Pontiac Ventura από το ΄71 έως το '75 και μεταξύ άλλων περιελάμβανε 3άρι χειροκίνητο σασμάν, σπορ ρίγες, καθίσματα μπάκετ, σπορ τιμόνι και ζάντες 6Jx14”. 

Έξτρα στο έξτρα πακέτο ήταν o small block V8 «Chevrolet 350», που κατά πώς λέει το όνομά του ήταν 350 ci (για την ακρίβεια 354 κυβικές ίντσες ή 5.801 cc), συνδυασμένος με 4άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Μην νομίζετε ότι έβαζε φωτιά στον δρόμο. Τα καλά 350άρια V8 με το 4πλό καρμπιρατέρ δηλαδή, με τα 300 και τα 350 άλογα, ήταν προνόμιο των Camaro, Corvette και Nova. Στη Ventura μιλάμε για 177 άλογα και 380 Nm. Όσο για το αυτοκίνητο του φιλμ, όπως φαίνεται και στην ταινία, είναι αυτόματο με τον ήχο από τις αλλαγές ταχυτήτων μονταρισμένο.

Σινεμά & Αυτοκίνητο: The Seven-Ups

Το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο που οδηγεί ο στάντμαν Bill Hickman είναι μια Pontiac Grand Ville του '73 που στην ουσία της ήταν ένα επίπεδο εξοπλισμού της Pontiac Bonneville ('71-'75). Η μία και μόνη έκδοση το 1973 φορούσε μοτέρ V8 455 ci (7,5 lt) με 215 PS με αυτόματο κιβώτιο Turbo-Hydramatic -για το '75 προστέθηκε κι ένας V8 400 ci. 

Πρέπει να ξέρετε Ο Philip D’Antoni, παραγωγός και σκηνοθέτης της ταινίας, δεν ήταν κάποιος τυχαίος στo car chasing του σινεμά. Η εμπειρία του ως παραγωγού των ταινιών «Bullitt» του ’68 και «Ο άνθρωπος από τη Γαλλία» (The French Connection) του 1971 είχε ήδη δώσει κορυφαία κινηματογραφικά δείγματα αυτοκινητικής καταδίωξης.

O λογότυπος της 20th Century Fox δεν εμφανιζόταν στην αρχή της ταινίας και στη θέση του υπήρχε η αναγραφή που έλεγε απλώς, «Twentieth Century-Fox Presents».

Σινεμά & Αυτοκίνητο: The Seven-Ups

Η ομάδα «Seven-Ups» ονομάστηκε έτσι, επειδή οι εγκληματίες που συλλαμβάνονταν από αυτήν ήταν εγγυημένο ότι θα περνούσαν τουλάχιστον επτά χρόνια πίσω από τα σίδερα.

O στάντμαν Bill Hickman που οδηγούσε την Pontiac Grand Ville που καταδιώκεται από την Pontiac Ventura, οδηγούσε επίσης την Dodge Charger στο «Bullitt» και την Pontiac Le Mans στο «Ο άνθρωπος από τη Γαλλία». Αποδεικνύοντας πως, εκτός από εξαίρετος κασκαντέρ, ήταν και πολύ καλός ηθοποιός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεκαετία '70, η χρυσή εποχή των αυτοκινητικών καταδιώξεων στον κινηματογράφο [video]

Τι λέει το DRIVE Αδύναμη πλοκή, αλλά εξασφαλισμένη δράση και ένα από τα πιο συναρπαστικά κυνηγητά με αυτοκίνητο που γυρίστηκαν ποτέ. Εάν είσαι λάτρης των αυτοκινητικών καταδιώξεων στο σινεμά, το «The Seven-Ups» κατά τη γνώμη μας βρίσκεται αν όχι μέσα στο Top 10, σαφώς μέσα στην πρώτη 15άδα.

Δείτε τα 9+λεπτά της καταιγιστικής καταδίωξης στο The Seven-Ups

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ στο Σινεμά & Αυτοκίνητο
Live and Die in LA 1985 [video+official trailer video]
Vanishing point [official trailer video]
Bullitt [official trailer video]
Υπάρχει και φιλότιμο [video]
Two-Lane Blacktop 1971 [video]
American Graffiti [trailer video]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube