Σινεμά & Αυτοκίνητο: American Graffiti [trailer video]

Σινεμά & Αυτοκίνητο: American Graffiti [trailer video]

Μια από τις ταινίες με την ισχυρότερη επιρροή μεταξύ των φιλμ που απευθύνονταν σε εφήβους, το American Graffiti είναι μια αστεία, νοσταλγική και γλυκόπικρη ματιά σε μια ομάδα τελειοφοίτων τις τελευταίες ημέρες της αθωότητας.

Έτος 1973 Σκηνοθέτης George Lucas Σταρ Ford coupé ’32, Chevrolet ’55 & ’58, Ford T-bird ’56 Ηθοποιοί Ron Howard, Richard Dreyfuss, Harrison Ford Ελληνικός τίτλος Νεανικά συνθήματα

Υπόθεση Τέσσερις νεαροί συμμαθητές από το γυμνάσιο περνούν την τελευταία τους καλοκαιρινή νύχτα πριν από το πανεπιστήμιο, στην Καλιφόρνια του 1962. Φλερτάρουν, γυρνούν σε μπαρ, κάνουν τρέλες, μπλέκουν με την αστυνομία και καταλήγουν να κάνουν αυτοσχέδιους αγώνες με τα φτιαγμένα hot rods τους, τα οποία είναι γι’ αυτούς τρόπος ζωής.

Πρέπει να ξέρετε Η ταινία αυτή του George Lucas θεωρείται από πολλούς ανώτερη κι από το Star Wars. Δείχνει πολύ γλαφυρά τη ζωή και τη νοοτροπία των sixties στην Αμερική, έχοντας επιπλέον εξαιρετική μουσική με ροκ επιτυχίες της εποχής.

Τι λέει το DRIVE Μία από τις δέκα κορυφαίες ταινίες με car chases, ατελείωτο γκάζι, ρομάντσο και πολύ rock n' roll. Αν φτιάχνετε ταινιοθήκη του είδους, μην την παραλείψετε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube