Το Sentry Mode της Tesla εξιχνιάζει απόπειρα δολοφονίας

Το Sentry Mode της Tesla εξιχνιάζει απόπειρα δολοφονίας

Sentry Mode, δεν χρησιμεύει μόνο για να δεις ποιος σου γρατζούνισε την πόρτα αλλά και σε πολύ σοβαρά αδικήματα.

Sentry Mode

Το Sentry Mode που φορούν όλα τα αυτοκίνητα της Tesla βοήθησε την αστυνομία στις ΗΠΑ να βρει και να συλλάβει έναν ύποπτο. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονιάς με πρόθεση και πολλές ακόμα κατηγορίες.

Την Τρίτη, ένας πυροβολισμός που σημειώθηκε στην πόλη Revere της Μασαχουσέτης, έστειλε ένα θύμα στο νοσοκομείο, αφού χτυπήθηκε με σφαίρα στο στομάχι μετά από καβγά. Το Sentry Mode ενός παρκαρισμένου Tesla κατέγραψε το σκηνικό.

Μια καλή οικονομική ιδέα θα ήταν να μπορείς να πουλάς τα δεδομένα που κατέγραψε το Tesla σου σε ρόλο ιδιωτικού ντετέκτιβ

Sentry Mode

Η λειτουργία Sentry Mode αξιοποιεί τις κάμερες που έχουν όλα τα Tesla στο μπροστινό και πίσω μέρος, αλλά και στο πλάι, ώστε να εποπτεύουν τον περιβάλλοντα χώρο. Βιντεοσκόπησε λοιπόν την αντιπαράθεση, αλλά και τη στιγμή που ο ένας από τους δύο βγήκε από το όχημά του κι έστρεψε ένα πυροβόλο όπλο ενάντια στο θύμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πιάστηκε στα πράσα να γδέρνει με κλειδί ένα Tesla Model 3 και το πλήρωσε ακριβά!

Στη συνέχεια, ο δράστης τράπηκε σε φυγή με ένα μαύρο SUV, ενώ το θύμα βοηθήθηκε από κοντινούς μάρτυρες που έτρεξαν κοντά του για βοήθεια. Η αστυνομία κατέφυγε στον ιδιοκτήτη του παρακείμενου μοντέλου του Elon Musk, μήπως υπάρξουν στοιχεία που θα βοηθούσαν στον εντοπισμό του υπόπτου. 

Sentry Mode

Και πράγματι, για καλή τύχη της Δικαιοσύνης, ο κάτοχος είχε αφήσει ενεργοποιημένο το Sentry Mode. Οπότε ο 20χρονος δράστης, αναγνωρίστηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις αρχές. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονιάς με πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία κι οπλοχρησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι Tesla δεν ενεργοποιούν μόνιμα το Sentry Mod, διότι μειώνει το ποσοστό της μπαταρίας. Ανάλογα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας του εκάστοτε μοντέλου και το πόσα περιστατικά θα καταγράψει, το νούμερο ποικίλει.

Sentry Mode

Αν δηλαδή κάποιος έχει σκοπό να παρκάρει το Tesla του σε έναν χώρο στάθμευσης για μέρες, σε ένα αεροδρόμιο για παράδειγμα, η μπαταρία θα έχει αισθητή πτώση κατά την επιστροφή του μετά από πολυήμερο ταξίδι.

Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην καθημερινότητα κι είναι σοφή επιλογή να μένει ενεργοποιημένο όταν το αυτοκίνητο σταθμεύει σε εξωτερικό χώρο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube